nedelja, 21. jula 2024.

Na Divčibarama obeleženi pešački prelazi

Objavljeno: 14. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

DIVČIBARE- Tri meseca nakon pogibije desetogodišnjeg učenika Alekse Dimitrova iz Subotice, koji je nastradao na rekreativnoj nastavi na Divčibarama dok je prelazio ulicu, u tom turističkom centru su, konačno, obeleženi pešački prelazi, postavljen ležeći policajac i urađena ostala saobraćajna signalizacija. Pešački prelazi su obeleženi duž glavne saobraćajnice kroz Divčibare.

Nakon nezapamćene nesreće u junu, kada je u grupu dece koja su bila na rekreativnoj nastavi, uleteo vozač „tojote“ dok su prelazili ulicu, nadležni iz „Puteva Srbije“ obećali su da će u roku od mesec dana glavna saobraćajnica koja prolazi kroz Divčibare biti obezbeđena potrebnom sigurnosnom signalizacijom. Obećani rok nije ispoštovan, ali je najvažnije, da su u glavnoj ulici koja vodi kroz Divčibare, ovih dana obeleženi pešački prelazi, prvenstveno zbog velikog broja dece, među kojima su najbrojniji oni koji dolaze na rekerativnu nastavu u ovaj vodeći turistički centar valjevskog kraja.

Na Divčibarama su tek edavno urađeni trotoari uz glavnu saobraćajnicu, a do tada su deca šetala ulicom, međutim, celom deonicom ovog prometnog regionalnog puta nije bilo nijednog pešačkog prelaza, pa su nastavnici bili primorani da zaustave saobraćaj, da bi decu preveli sa jedne na drugu stranu puta.

U nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila 12. juna je nastradao Aleksa Dimitrov (10) iz Subotice, učenik OŠ „Miloš Crnjanski“, dok dve devojčice lakše povređen. Vozač „tojote“ je na kolonu dece naleteo dok su prelazila ulicu u blizini hotela „Pepa“. Iako su mu učiteljice i rekreator mahali, da bi se zaustavio, on je uleteo u grupu dece i na licu mesta usmrtio desetogodišnjeg dečaka.

Izvor: Patak online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *