subota, 13. jula 2024.

Od početka godine 95,6 miliona dinara od naplaćenih kazni

Objavljeno: 14. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od početka godine u kasu Prekršajnog suda u Valjevu od naplaćenih novčanih kazni slilo se 95,7 miliona dinara! Od toga, čak tri miliona dinara platilo je 25 osoba, a radi se o teškim prekršajima u saobraćaju. Prema podacima Prekršajnog suda u Valjevu, od početka godine je bilo 48 prekršaja nasilničke vožnje, od čega od aprila, kada je došlo do izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju, do septembra je bilo 25 takvih prekršaja. Samo za protekle dve sedmice u Prekršajni sud  je privedeno 15 vozača zbog nasilničke vožnje, najčešće vožnja u alkoholisanom stanju ili preticanje na punoj liniji.

“Među njima su vozači koji su imali preko dva promila alkohola u krvi. Imali smo jednog vozača iz Valjevske Kamenice, a drugog sa teritorije Uba kojima je pri alkotestiranju izmereno 3,08 odnosno 3,86 promila i oni su osuđeni na po 50 i 60 dana zatvora, dok je novčana kazna fiksna od 120.000 dinara, zabrana upravljanja vozilom u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena. Oni su odmah upućeni na izdržavanje kazne zatvora i praktično se još uvek nalaze u zatvoru. ‘, objašnjava Stefanović.

Od početka godine do sada je za određene prekršaje u saobraćaju izrečeno preko 1.000 dana zatvora, a neki od prekršilaca se još uvek nalaze iza rešetaka.

2 komentara na “Od početka godine 95,6 miliona dinara od naplaćenih kazni

  1. I šta je sada rukovodstvo grada uradilo od tog novca?Koliko je skenera kupilo za Valjevsku bolnicu ili Dom zdravlja?Koliko automobila hitne pomoći je kupilo gradsko rukovodstvo?Koliko novih obdaništa je otvoreno?Koliko novih škola je napravljeno? Šta oni rade?

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *