petak, 12. aprila 2024.

Na jednoj raskrsnici 3.000 vozača prošlo kroz „crveno“

Objavljeno: 1. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Samo na jednoj raskrsnici u centru Valjeva 3.000 vozača je prošlo kroz crveno svetlo za nepune dve godine! Reč je o raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, koja je pokrivena video nadzorom koji snima saobraćajne prekršaje. Kako je potvrđeno portalu Patak online u valjevskoj policiji, od novembra 2014. do sada je na ovoj raskrsnici zabeleženo čak 4.000 saobraćajnih prekršaja! Od toga kamere su „snimile“ 3.000 prolazaka kroz crveno svetlo na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Valjevu, dok se ostali prekršaji odnose na nepropisno prestrojavanje, nedozvoljeno preticanje i nepropuštanje pešaka.

Posle sistema za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na ovoj raskrsnici u centru Valjeva, gde je postavljeno osam kamera koje snimaju prolazak vozila iz četiri smera, u Valjevu su od danas u funkciji još tri kamere, koje snimaju prekršaje. Kamere su postavljene na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, Loznice i Šapca. Ove kamere registruju saobraćajne prekršaje, uključujući i prekoračenje dozvoljene brzine,  a nesavesni vozači će kaznu dobiti na kućnu adresu.

Kamere su postavljene kod Parka Pećina u Ulici Majora Ilića, kod trgovine „Sezam“ na Šabačkom putu i u ulici Vladike Nikolaja kod štamparije „Publik“.

„ Ovim sistemom će se primarno detektovati prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, ali i drugi prekršaji koje čine vozači. Napominjemo da je ograničenje brzine kretanja u Ulici Vladike Nikolaja iz smera mesta Divci ka Valjevu, na mestu gde je postavljen jedan od sistema i kamera, 60 kilometara na sat, po postavljenom saobraćajnom znaku ograničenja brzine kretanja, a da je na preostale dve lokacije na kojima će se snimati prekršaji nedozvoljene brzine kretanja, brzina ograničena saobraćajnim znakom za naselje i iznosi 50 kilometara na sat“, saopšteno je iz valjevske policije.

Postavljanje tri kamere koje automatski beleže prekršaje košta osam miliona dinara, a kamere su kupljene od novca koji se u gradsku kasu sliva po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva.

 

3 komentara na “Na jednoj raskrsnici 3.000 vozača prošlo kroz „crveno“

 1. Nešto tu nije sinhronizovano,Vozači uveliko pričaju o toj raskrsnici i nije da su svi bahati i bezobrazni nego vi to proverite nemojte uzimati narodu novac bez veze….

  15

  0
  1. Pa lopovska država na čelu sa SNS-om.Kako bi drugačije isplaćivali plate zaposlenima po gradskim preduzećima i ovim neradnicima koji ništa ne rade.Treba praćkom sve te kamere pogasiti.

   4

   0
 2. Nepravilno, greškom ili namerno, raskrsnica je pogrešno signalizovna horizontalnom signalizacijom, tako da je sa ovakvim prestrojavanjem nemoguće u velikom broju slučajeva proći, a da se ne napravi prekršaj. O tome su mnogi do sada pisali.
  Potrebno je da se ista propisno obeleži i neće biti otimanja para i nedoumica oko prolaska kroz istu!

  6

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *