subota, 20. aprila 2024.

Na kazanu Narodne kuhinje i deca

Objavljeno: 11. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 500 obroka, koje dnevno podeli valjevski Crveni krst, oko 100 obroka je namenjeno deci! Sekretar Crvenog krsta Miroslav Đukić kaže  da među korisnicima Narodne kuhinje ima više od 50 mališana mlađih od 12 godina, što je poražavajuće. On kaže da im taj obrok pomaže tek toliko da ne budu gladni.

Realne potrebe za obrocima iz Narodne kuhinje daleko veće od sadašnjih 500 obroka, a situacija je naročito teška situacija u valjevskim selima, gde je veliki broj staračkih domaćinstava. Među decom, kojoj se deli čak petina pripremljenih obroka, je najviše dece samohranih roditelja.

„Prošle godine podelili smo 126.500 kuvanih obroka, što je na mesečnom nivou oko 11.000 obroka. Najugroženiji građani dobijaju pola vekne hleba, pola kilograma kuvanog jela sa 50 grama mesa. Na radost brojnih korisnika, Narodna kuhinja u Valjevu radi čitave godine, što nije slučaj ui svim gradovima u Srbiji“, kaže Đukić.

Iz gradske kase ove godine je izdvojeno 11,7 miliona dinara za rad Narodne kuhinje u Valjevu. Kuvani obroci za najugroženije građane dele se na četiri punkta, na Petom puku, u MZ „Nada Purić“, Goriću i MZ „Stari grad“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *