sreda, 19. juna 2024.

Na kazanu Narodne kuhinje i deca

Objavljeno: 18. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 500 obroka, koje dnevno podeli valjevski Crveni krst, više od 90 obroka je namenjeno deci! Sekretar Crvenog krsta Miroslav Đukić kaže da od 500 korisnika Narodne kuhinje svakoga dana po obrok dolazi njih 93 mlađih od 18 godina. On kaže da im taj obrok pomaže tek toliko da ne budu gladni i dodaje da je među korisnicima čak 65 dece mlađe od 14 godina.

Realne potrebe za obrocima iz Narodne kuhinje daleko veće od sadašnjih 500 obroka, a situacija je naročito teška situacija u valjevskim selima, gde je veliki broj staračkih domaćinstava. Među decom, kojoj se deli čak petina pripremljenih obroka, je najviše dece samohranih roditelja.

„Prošle godine podelili smo 126.500 kuvanih obroka, što je na mesečnom nivou oko 11.000 obroka. Najugroženiji građani dobijaju pola vekne hleba i pola kilograma kuvanog jela, dok im vikendom delimo suve obroke. Narodna kuhinja u Valjevu radi čitave godine, što nije slučaj ui svim gradovima u Srbiji“, kaže Đukić.

Iz gradske kase je i za ovu godinu je izdvojeno 11,7 miliona dinara za rad Narodne kuhinje u Valjevu, koja je ušla u osmu godinu rada. Kuvani obroci za najugroženije građane dele se na četiri punkta, na Petom puku, u MZ „Nada Purić“, Goriću i MZ „Stari grad“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *