četvrtak, 13. juna 2024.

Na MOL-u prodavali NIS-ovo i LUKOIL-ovo gorivo

Objavljeno: 15. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Da se potrošači obmanjuju na svakom koraku potvrđuje još jedan primer, koji se odnosi na prodaju goriva. Prva asocijacija na pumpe „Mol“ je gorivo iz Mađarske, koje spada među kvalitetnije. Zbog toga se mnogi građani, da bi produžili rok trajanja motora i sačuvali svog „četvorotočkaša“, odlučuju da gorivo sipaju na njihovim pumpama. Međutim, dokumentacija do koje smo došli pokazuje da ta kompanije, sporadično, gorivo kupuje u Srbiji od NIS-a i Lukoil-a, a na svojim pumpa ih prodaje kao svoje gorivo!

To ne mora da znači da je kvalitet tog goriva lošiji, međutim, radi se o obmani kupaca, jer MOL u svojim reklamnim kampanjama potencira na tome da se na njihovim pumpama prodaje gorivo iz MOL-ovih rafinerija i da dolazi sa inostranog tržišta. Portal Patak online je  došao je do faktura, koje potvrđuju da MOL prodaje i gorivo koje ne dolazi iz njihovih rafinerija. Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da je u 2016. godini MOL u dva navrata za potrebe pumpe u Valjevu gorivo kupio od NIS-a i Lukoil-a, što ne znači da to i češće nisu radili.

„ Dešavalo se da gorivo stiže sa domaćeg tržišta, a da se na našim pumpama prodaje kao MOL-ovo gorivo. To je klasična obmana potrošača. To gorivo ne bi trebalo da bude lošijeg kvaliteta, ali građani umesto goriva iz MOL-ovih rafinerija kupuju gorivo NIS-a ili Lukoil-a, a to je obmana kupaca, jer MOL reklamira jedno, a prodaje druge“, navodi bivši radnik MOL-a, koji je insistirao na anonimnosti.

Zvaničnu informaciju od mađarske kompanije MOL nismo dobili. Na naše pitanje odakle stiže gorivo koje se prodaje na MOL-ovim pumpama u Srbiji, Adriana Kovčin, koja je u toj kompaniji zadužena za odnose sa javnošću, je navela da „gorivo koje se trenutno prodaje je uvozno i dolazi iz MOL rafinerija“. Na naša ostala pitanja koja se tiču dokumentacije do koje smo došli, odgovori iz MOL-a nisu stigli, niti su nadležni odgovarali na naše telefonske pozive.

 

 

Foto: automagazin

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *