petak, 14. juna 2024.

„Abrašević“ građane košta skoro 70.000 evra

Objavljeno: 16. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Novoformirani Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, koji ima dvoje zaposlenih, građane Valjeva ove godine koštaće skoro 70.000 evra, što je za oko 46.000 evra više u odnosu na izdvajanja koja su bila prethodnih godina za KUD „Abrašević“. Prema programu rada ovog Centra, koji je dobio „zeleno svetlo“ lokalnog parlamenta, iz gradskog bužeta ova ustanova ove godine dobiće oko 8,2 miliona dinara, dok je za „Abrašević“ prošle godine izdvojeno 2,6 miliona dinara.

Što se tiče pozorišta, nije naveden tačan plan o tome šta će to novi „Abrašević“ ponuditi valjevskoj publici, već je navedeno da bi pozorišni ansambl u ovoj sezoni „trebalo da pripremi novu predstavu“. Kako je navedeno, u igri su dve predstave. „Kao predlog figurira projekat ’Don Žuan’, koji bi nastao po slavnoj Molijerovoj komediji, a ukoliko ne bi bilo moguće uraditi ovaj projekat, ostaje predlog da se uradi drama ’Original falsifikata’“, stoji između ostalog u programu rada za 2018. godinu novoformiranog Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Za usluge po ugovoru 19.000 evra

Centar ima dvoje zaposlenih i za njihove plate godišnje se izdvaja skoro 1,8 miliona dinara. Za grejanje će biti izdvojeno čak 1,5 miliona dinara, za struju 350.000 dinara. Za usluge po ugovoru čak 2,3 miliona dinara, dok je prošle godine ta suma iznosila oko 600.000 dinara. Kako je navedeno, iz gradskog budžeta će za usluge po ugovoru biti izdvojeno 1,5 miliona dinara, iz sopstvenih sredstava za iste namene je planirano 300.000, a još pola miliona dinara će biti obezbeđeno od donatora. U programu rada je navedeno da se planirana sredstva odnose „na troškove angažovanja umetničkih rukovodilaca i stručnih saradnika na edukaciju amatera kroz ansamble i stavranje i realizovanje programa i ostalih opštih usluga  neohodnih za realizaciju stalnih programa (pozorišne predstave i koncerti u zemlji i inostranstvu, sopstvena produkcija, manifestacije i festivali)“.

Za ovogodišnji „Abro fest“ iz gradskog budžeta biće izdvojeno 700.000 dinara, dok će donatori obezbediti pola miliona dinara.

Patak online

Foto: Dragan Krunić

2 komentara na “„Abrašević“ građane košta skoro 70.000 evra

  1. Sada treba uvesti savetnike sa strane i plati im debelo da li u vidu nekog projekta ili neki drugi vid kao sto radi Slobodan Gvozdenovic sa njegovim mentorom Dr Pajom Momcilovim.kao da u Valjevu nema dovoljno strucnih ljudi koji mogu da urade mnogo vise nego ovaj vajni strucnjak.To je Valjevo koje se koristi svesno i namerno da se cerupa kasa grada kao i nas gradjana.Da li je ovo zaista toliko se otelo kontroli da u Drzavi niko ne gleda na ove zaista pljackaske poteze sadasnje vlasti u Valjevu na celu sa Slobodanom Gvozdenovicem.

    10

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *