utorak, 28. maja 2024.

Na plesnom spektaklu učestvovalo oko 500 takmičara

Objavljeno: 29. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Takmičenje, foto: Opština Mionica
Takmičenje, foto: Opština Mionica

MIONICA- Mionica je bila domaćin plesnog spektakla u kom su za šampione državnog prvenstva u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine proglašeni Luka Dugalić i Barbara Vlajković. Takmičilo se oko 500 učesnika iz 24 kluba  iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Smedereva, Čačka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Sombora, Valjeva, Aranđelovca, Lazarevca, Brčkog i Zagreba.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković svečano je otvorio veliko finale, a potom pobednicima uručio pehare i medalje.

„Velika mi je čast što je Mionica domaćin jednog ovakvog takmičenja državnog karaktera.  Podsetiću vas samo koliko je važno plesati jer naš vojvoda Živojin Mišić kada je završavao akademiju, u završnoj godini imao je jedan predmet koji se zove tancovanje. Oni su tada naučili da plešu, pa je onda on tako, kao mladi poručnik, na jednom oficirskom balu u Aranđelovcu zamolio jednu lepu damu za ples. Bila je to Lujza Krikner, buduća Lujza Mišić, što znači da su se tu upoznali i kasnije venčali. I poruka za sve mlade je, da ukoliko imate mogućnosti i ukoliko imate vremena da naučite da plešete, jer nikada se ne zna kada ćete sresti svog Mišića ili svoju Lujzu“, rekao je Janković.

Predsednik opštine, Foto: Opština Mionica

U predigri velikog finala priliku da nastupe imali su polaznici plesne škole Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica“, zatim deca Predškolske ustanove „Neven“ i učenici nižih razreda OŠ „Milan Rakić“.

Pobednici rejting takmičenja u grupi seniora su Aleksa Matović i Jovana Klenkovski, a u omladinicima svi članovi plesnog kluba „Beodens“ iz Beograda.

Na kvalifikacionom turniru u latinoameričkim i standardnim plesovima za RMP najbolje rezultate su ostvarili: Andrej Matejić – Anja Arsenijević (prvi), Marta Vanušić (druga) i Nađa Dukić (treća) kao i Mia Pantelić i Sofija Ristić.

Plesni klub „RMP“ imao je odlične predstavnike i u savremenom plesu jer su strit formacije RMP Stars osvojile dva prva mesta kao i Iva Stojanović u Hip Hop-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *