ponedeljak, 24. juna 2024.

Štrajk upozorenja u Krušiku

Objavljeno: 29. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U vojnoj fabrici „Krušik“ danas će u 10 časova biti održan jednosatni štrajk upozorenja radnika zbog niskih plata i loših uslova rada.

„Posle neuspelih razgovora sa v.d. direktorom Jovankom Andrić nije postignut dogovor oko povećanja plata, stvaranja bezbednih uslova za rad i povezivanja radnog staža pa su sindikati i zaposleni u ‘Кrušiku’ prisiljeni da stupanjem u štrajk upozorenja pošalju jasnu poruku i upozorenje poslodavcu i Vladi Srbije na neodrživo niske zarade, nebezbedne uslove rada i problem nepovezanog staža osiguranja koji se godinama ne rešava“, navedeno je u saopštenju Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS), koje je objavila agencija Beta.

Kako je saopšteno, zaposleni su najavili potpunu obustavu rada, ukoliko se na odgovoran način, urgentno ne pristupi poboljšanju materijalnog i položaja radnika.

Pojedini centralni mediji su objavili da radnici traže povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu, a odluku o stupanju u štrajk su potpisali predstavnici četiri reprezentativna sindikata u „Krušiku“, Samostalni sindikat, Sindikat „Sloga“, ASNS i Sindikat „Nezavisnost“.

Kako stoji u odluci o stupanju u štrajk upozorenja, osim prekida rada, štrajkom je predviđeno i okupljanje zaposlenih ispred svojih pogona.

Jedan komentar na “Štrajk upozorenja u Krušiku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *