nedelja, 3. marta 2024.

Na pomolu rešenje za dežurnu apoteku u Valjevu

Objavljeno: 17. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo, grad na čijoj teritoriji, prema popisu iz 2011. godine, živi oko 90.000 ljudi, već duže vreme nema dežurnu apoteku!

Iako je još pre dve godine gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u izjavi za Patak online rekao da će Grad vrlo brzo “izaći” sa predlogom, rešenje se tek sada nadzire, nakon što su odbornici lokalnog parlamenta usvojili Predlog koncesionog akta za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene ustanove na primarnom nivou na teritoriji grada Valjeva i opština Osečina i Ljig

Kako je obrazloženo, plan je da za pet lokala u Valjevu, koji su u vlasništvu grada, i po jedan u Osečini i Ljigu, grad Valjevo izabere koncesionara, koji će biti u obavezi da renovira, adaptira i opremi objekte u kojima će se obavljati apotekarska delatnost.

Plan je da se koncensionar izabere na period od 15 godina, a za korišćenje sedam objekata imaće obavezu plaćanja naknade, koja bi minimalno trebalo da iznosi 146,8 miliona dinara.

Rad dežurne apoteke definisaće se javnim ugovorom, a to će u Valjevu biti objekat u Karađorđevoj ili u ulici Vuka Karadžića, navedeno je u dokumentu koji su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

Kako je obrazloženo, u narednom periodu predstoji priprema konkursne dokumentacije, raspisivanje javnog poziva za izbor najpovoljnijeg koncesionara, dok je zaključivanje javnog ugovora planirano za februar 2023. godine, tako da će građani Valjevo, izvesno, još neki period biti bez dežurne apoteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *