utorak, 21. maja 2024.

Na promociji nestale knjige Isidore Bjelice

Objavljeno: 3. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Promocija nove knjige spisateljice Isidore Bjelice u Valjevu neslavno se završila, jer je nestao određeni broj njenih knjiga koje su bile na prodaju. Ceo slučaj je prijavljen policiji, a vrednost nestalih knjiga je oko 200 evra. Organizatori su apelovali na građane koji su „greškom“ uzeli knjige da ih vrate, jer će u suprotnom štetu izdavačkoj kući „Laguna“ morati da nadoknadi Isidora Bjelica.

Promocija nove knjige Isidore Bjelice „Miris neba“ održana je u sali Višeg tužilaštva u Valjevu, gde su svi posetioci ulaznicu na književno veče platiti 300 dinara. Nakon promocije, organizovano je potpisivanje njenih knjiga, međutim, pretpostavlja se da su pojedini građani, iz neznanja, salu napustili bez plaćanja knjige.

„Organizatori su bili zaduženi za prodaju, a Isidora je potpisivala knjige zainteresovanima. Najverovatnije da su pojedini građani mislili da knjigu dobijaju besplatno, jer su platili ulaznicu za književno veče“, navodi jedan od posetilaca ove književne večeri, koji je insistirao na anonimnosti.

Jedan od organizatora književne večeri u Valjevu Vojislav Bajić je na svom Fejsbuk profilu pozvao građane koji nisu platili knjige da ih vrate. „Dragi sugrađani, pošto je na književnoj večeri nestao veći broj knjiga molimo građane koji su greškom mislili da su knjige besplatne da se jave i donesu ih. U suprotnom, Isidora Bjelica će biti prinuđena da nadoknadi štetu jer je vlasnik ’Lagune’ odbio da otpiše ovaj gubitak i traži od Isidore da to plati. Obzirom da znamo da Isidora ima veliki problem i da plaća svoja lečenja sigurni smo kao organizatori da će se osobe koje su greškom odnele knjige javiti“,  naveo je Bajić.

On je za portal Patak online potvrdio da je o celom slučaju obaveštena valjevska policije, te da očekuje brzi rasplet, jer u zgradi Višeg tužilaštva postoje sigornosne kamere.

 

Foto: Stefan Stević

 

4 komentara na “Na promociji nestale knjige Isidore Bjelice

 1. Kako losa organizacija! Organizator je trebao da prodaje knjige a oni sa kupljenim knjigama da idu Isidori da potpise. Ne treba nesto da organizujete ako niste sposobni. Bitno je da ste narucili tortu…

  7

  0
  1. Stanoje, ili kako već. torta nije bila naručena. već je istu poklonila poslastičarnica Atina.
   Samo književno veče je bilo dobro organizovano a niko od organizatora nije mogao da predvidi da će žene uzimati knjige u uverenju da su knjige besplatne. Jer koja bi svrha ove književne večeri u tom slučaju i bila. Osnovni motiv je bio da se Isidori kroz cenu ulaznica i prodaju knjiga pomogne u njenoj borbi. Isidora je to veče, na njoj svojstven način pričala o ljubavi, zahvalnosti i opraštanju i sve nas je zaista ganula. Da ste bili tamo sigurno ovakav komentar ne biste ni napisali.

   0

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *