nedelja, 26. maja 2024.

Na računu Grada ima skoro pola milijarde dinara

Objavljeno: 22. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na po svemu sudeći, poslednjoj sednici Gradskog veća u ovom sazivu, gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je iskoristio je priliku da podseti na sve ono što je Gradsko veće uradilo u protekle četiri godine. Terzić je rekao da je održana 81 sednica i da će Gradsko veće ostati upamćeno kvalitetnom radu, ali i po specifičnosti da su članovi Gradskog veća iz devet raszličitih partija. Terzić je rekao da na gradskom računu trenutno ima 490 miliona dinara, kao i da se sve obaveze izmiruju na vreme.

„ Grad Valjeva ima dva kredita kod poslovnih banaka. Imamo kredit kod Komercijalne banke od 108 miliona dinara, a rok za vraćanje je 2018. godina. Taj novac je iskorišćen za refinansiranje kredita koji je uzet da bi se Toplana izgradila. Drugi kredit je 115,7 miliona dinara u Intesi. Novac je uložen u kupovinu industrijske zone, a rok za vraćanje je 2020. godina. Fondu za razvoj dugujemo 19,4 miliona dinara, 14,4  miliona dinara je dug za radove na vrtiću, četiri miliona dinara za školu u Brđanima i 1,2 miliona dinara za radove u Domu zdravlja“, rekao je Terzić.

Prvi čovek Valjeva je rekao da bi, sa trenutnim novcem u gradskoj kasi, mogli da se izmire svi dugovi prema komercijalnim bankama i ostala dugovanja, tako da to smatra velikim uspehom, jer će novoj gradskoj vlasti ostaviti stabilne finansije.

Jedan komentar na “Na računu Grada ima skoro pola milijarde dinara

  1. Globi narod Cane, kad te izabrao. Dizi takse poreze, pa se hvali da si uspesan. Vidi kako narod zivi, a ti pun ko brod. Cije su to pare?

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *