subota, 20. aprila 2024.

Na Sajmu knjiga i obrazovanja Basara, Zec i Bobić Mojsilović

Objavljeno: 26. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Drugi valjevski Sajam knjiga i obrazovanja „Doctrina Fair“ održava se od danas do subote u prostorijama „Singidunumovog“ fakulteta, a gosti Sajma su, između ostalih, Svetislav Basara, dr Miodrag Zec i Mirjana Bobić Mojsilović. Pored štandovske prodaje knjiga koja će biti organizovana sva tri dana Sajma i mnogobrojnih izlagača, od „Vulkan izdavaštva“ do Ministarstva odbrane, prve večeri će od 19 časova sa posetiocima razgovarati jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca Svetislav Basara i Teofil Pančić, novinar i književni kritičar.

Sutra od 18 časova dr Miodrag Zec, jedan od najvećih stručnjaka za ekonomska pitanja u zemlji govori o „Konceptu razvoja – mitovima i istorijskim poukama“, dok će Mirjana Bobić Mojsilović  u 19.45 časova promovisati svoju knjigu „Muška azbuka“. Sutra će na ovom Sajmu biti predstavljena i knjiga zavičajnog pisca Ivana Brankovića „Prometejev dnevnik“, kao i promocija knjige „Geografija Srbije“ dr Milana Radovanovića, direktora geografskog instituta SANU.

Subota, poslednji dan „Doctrina Faira“ posvećen je istorijskim temama sa nizom predavanja sa tom tematikom,  od promocije projekta „(Ne)Zaboravljeni heroji Velikog rata: „Mihailo Madžarević“ Marinka Lugonje, preko promocije knjige Milana Bogojevića o Milunki Savić, dok će dr Momčilo Isić sa Instituta za savremenu istoriju u Beogradu zatvoriti subotnji program predstavljanjem knjige „Miloš Moskovljević“.

Što se tiče dela Sajma posvećenog obrazovanju, posetiocima će se predstaviti Vojna akademija, Fakultet političkih nauka beogradskog Univerziteta i „Singidunumov“ Fakultet zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *