utorak, 23. jula 2024.

Na saslušanju petnički predavač označen za seksualno zlostavljanje

Objavljeno: 28. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Bivši radnik Istraživačke stanice Petnica B. S. (65), nakon ispovesti pet bivših polaznica o tome kako su od njega doživele seksualno uznemiravanje, saslušan je u svojstvu građanina, a obavljen je i pretres njegovog stana, saznajemo iz pouzdanih izvora.

Nakon što je Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu formiralo predmet i naložilo predistražne radnje, najpre su informativni razgovori obavljeni sa Vigorem Majićem, kao i sadašnjim direktorom ISP Nikolom Božićem, a danas takav razgovor istražni organi su vodili vode sa B. S., dugogodišnjim predavačem u ISP, vođom programa astronomije, redaktorom i urednikom „Petničkih sveski“.

„On je saslušan u svojstvu građanina i nije lišen slobode jer je u toku predistražni postupak. Izvršen je i pretres na više lokacija, kao i njegovog stana, i uzeta je odgovarajuća tehnička oprema zbog pronalaženja materijalnih dokaza“,  navode naši izvori.

Dok su nekadašnje polaznice programa u Petnici u svojoj ispovesti za „Vreme“ seksualnog zlostavljača označile kao S, bivši direktor stanice Vigor Majić je naveo da se radi o B.S. s kojim je Petnica radni odnos raskinula 2017. godine.

Pet devojaka je, za sada, prijavilo da ih je B. S. u periodu između 2003. i 2017. godine zlostavljao i seksualno uzmeniravao.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *