subota, 20. aprila 2024.

Nagrade za najbolje učenike

Objavljeno: 30. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nagrađeni najbolji učenici, foto: Opština Mionica
Nagrađeni najbolji učenici, foto: Opština Mionica

 

VALJEVO- Na svečanoj akademiji u čast Svetom Savi, koja je održana u mioničkom Kuturnom centru, nagrađeni su najbolji učenici.

Nagrade su uručene učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju u 2022. godini iz srpskog jezika i književnosti, biologije, smotre recitatora.

Nagrađene su Ivana Vukčević i Anđela Jeremić iz Mionice, učenice prve godine Valjevske gimnazije, koje su se plasirale na republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti.

Lara Tomić iz Mionice, učenica prve godine Valjevske gimnazije i Magdalena Nikolić iz Mionice, učenica prve godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz biologije, a Maša Mitrović, učenica petog razreda OŠ „Milan Rakić“ u Mionici, dobila je Svetosavsku nagradu za republičku smotru recitatora „Pesniče naroda mog“ u 2022.

Predsednik opštine Boban Janković, foto: Opština Mionica

Nagrade je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je čestitao svim učenicima na postignutom uspehu.

“Vi ste budućnost Mionice i Srbije. Mionica je ponosna na svoje đake. Sledeći put Svetog Save da je obrazovanje suštinska snaga naroda, mi smo u prethodnom periodu uložili skoro 400 miliona dinara u rekonstrukciju škola. Potpuno smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, Rajkoviću, Dučiću. Modernizovali smo kuhinju u vrtiću. Prvaci imaju besplatne udžbenike, a sva mionička deca preko Centra za obrazovanje i razvoj imaju besplatne časove glume, jezika, programiranja, gimnastike i još mnogo toga“, rekao je Janković.

U kulturnom programu posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi učestovali su glumac Ljubomir Popović, Branko Antonić. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *