utorak, 28. maja 2024.

Preventivni pregledi i razgovori o vakcinaciji

Objavljeno: 30. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja
Foto: Dom zdravlja

VALJEVO- Dom zdravlja Valjevo je partnerska ustanova u projektu Svetske zdravstvene organizacije posvećene senzibilizaciji stanovništva za vakcinaciju protiv Kovid-19. Cilj je veći obuhvat vakcinacijom, prvenstveno osetljivih grupa, poput starijih od 60 godina i ljudi sa hroničnim bolestima.

U okviru projekta Dom zdravlja Valjevo će ove sedmice organizovati dve akcije. U klubu Udruženja penzionera grada Valjeva dana do 10 časova Služba polivalentne patronaže  je organizovala merenje pritiska i nivoa šećera u krvi, uz razgovor o stavovima i dilemama naših starijih sugrađana o imunizaciji protiv Kovid-19.

Na ovu akciju mogu doći i drugi zainteresovani građani, van populacije penzionera.

Slična akcija u ambulanti Peti puk biće u četvrtak 2. februara, takođe od 8 do 10 časova, u prisustvu predstavnika Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji. Patronažna služba će meriti pritisak i nivoa šećera u krvi, podeliti zdravstveno-vaspitni materijal i zajedno sa lekarima SZO razgovarati sa pacijentima.

Nakon toga će predstavnici Svetske zdravstvene organizacije posetiti Dom zdravlja, sa posebnim akcentom na Preventivni centar u kojem se sprovodi vakcinacija građanstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *