četvrtak, 25. jula 2024.

Nagrade za valjevske glumce

Objavljeno: 27. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na festivalu glumačkih ostvarenja u Požarevcu glumci Gradskog pozorišta „Abrašević“ dobili su dve nagrade. Ljubivoje Bube Marković je za ulogu Lakija u „Maratoncima“ nagrađen replikom štapa barda Jugoslovenskog dramskog pozorista Milivoja Živanovića za najbolju ulogu u predstavi i glumca večeri. Branko Antonić je dobio specijalnu nagradu za najslikovitije ostvarenje lika Milutina Topalovića.

Gradsko pozorište “Abrašević”  je vrlo uspešno otvorilo festival  “Štap i šešir Milivoja Živanovića”  koji se tradicionalno održava u Požarevcu.  Kultna predstava Dušana Kovačevića  „Maratonci trče počasni krug“  u režiji Miroslava Trifunovića, zaslužila je sjajne reakcije publike, a nakon završetka predstave gledalište je dugotrajnim aplauzom nagradilo valjevske glumce.

U predstavi za koju je scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimografiju osmislila Branka Šišinački Obradović, igraju još Dragoslav Parezanović, Goranka Kalember Lučić, Petar Ninić, Maja Djurić, Božidar Milić, Miroslav Mandić, Mićko Milinković i Ivan Nedeljković.

Na ovoj teatarskoj manifestaciji koja se završava sutra, osim valjevskog „Abraševića“ učestvuje još pet pozorišta iz Beograda, Smedereva. Milanovca, Požarevca i Jagodine.

Foto: Dragan Krunić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *