utorak, 21. maja 2024.

Najmlađi doktor nauka u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 19. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dr sci. med. Dušan Ružičić uspešno je odbranio svoju doktorsku disertaciju i tako postao najmlađi doktor nauka u valjevskoj bolnici. U svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Ružičić je odbranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „Povezanost stepena razvijenosti kalcifikata arterija dojke i stepena razvijenosti koronarne arterijske bolesti kvantifikovanih syntax skorom“, a pod mentorstvom prof. dr Branka Beleslina (Medicinski fakultet u Beogradu).

Dr sci. med. Dušan Ružičić zajedno sa svojim multidisciplinarnim timom istraživača i naučnika iz Opšte bolnice Valjevo i Medicinskog fakulteta u Beogradu, inovativna rešenja iz doktorske disertacije vezana za predikciju teške koronarne bolesti kod žena iznad 45 godina starosti, objavio je u dva prestižna međunardna naučna časopisa sa rigoroznom recenzijom, “Clinical Radiology” i “Health Care for Women International”.

Dr sci. med. Dušan Ružičić, Medicinski fakultet u Beogradu završio je 2010. godine sa prosečnom ocenom 9.81, a tokom studija je čak četiri puta dobio nagradu kao najbolji student godine. U sklopu programa profesionalne razmene studenata, obavio je stručnu praksu u Češkoj Republici (Brno) i Nemačkoj (Ulm i Hamburg). Takođe, kao student bio je instruktor praktične nastave na Katedri za medicinsku i kliničku biohemiju Medicinskog fakulteta u Beogradu. Na istom fakultetu, specijalističke akademske studije iz oblasti kardiologije upisuje školske 2010/2011. godine, a 2012. godine ih završava odbranivši temu „Klinički i laboratorijski prediktori ranog mortaliteta bolesnika sa akutnim infarktom miokarda lečenih primarnom perkutanom koronarnom intervencijom“ pod mentorstvom prof. dr Igora Mrdovića.

Specijalizaciju iz oblasti interne medicine upisao je 2013. godine i završava je sa odličnom ocenom 2018. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a doktorske studije iz oblasti kardiologije upisao je školske 2012/2013. Dr Ružičić zaposlen je od decembra 2010. godine u Opštoj bolnici Valjevo, na Odeljenju kardiologije i koronarne jedinice i Odseku za invazivnu kardiološko – radiološku dijagnostiku sa “pace maker” centrom.

Dr Ružičić je autor i koautor 15 radova objavljenih na nacionalnim i internacionalnim stručnim skupovima, 5 radova objavljenih u naučnim časopisima međunarodnog značaja, kao i 5 radova objavljenih u naučnim časopisima nacionalnog značaja.

 

3 komentara na “Najmlađi doktor nauka u valjevskoj bolnici

 1. Cestitke od srca mladom doktoru nauka!Bila sam prisutna dva puta,leci moju svekrvu od 86 godina a od skoro je i meni dao terapiju.Dr. Dusan je pre svega jedan vaspitan mladic koji se ne ustrucava da porazgovara sa pacijentom ako ga sretne na hodniku slucajno i pre svega je mnogo dobar covek sto je bitno za strucnjaka njegovog kalibra.Bice on od onih za koje ce se daleko cuti.Zelim mu da ostane ovakav kakav jeste i naravno puno uspeha u daljem napredovanju.Valjevci treba da su ponosni na njega,on to zasluzuje.

  23

  0
 2. I ON CE DA ODE IZ OVE ZAMLJE KAO I OSTALI, TAKO DA NEMOJTE LJUDIMA DAVATI LAZNU NADU DA CE OSTATI U VALJEVSKOJ BOLNICI

  4

  5
 3. Mladost nije sama po sebi kvalitet, u Beč i iz Beča isti se ljui vraćaju,. Momak ne treba ti ovakva reputacija a najmanje od ovakvih ljudi. Radi svoj posao i srećno ti bilo.

  12

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *