petak, 23. februara 2024.

U Ubu otvoreno najveće i najmodernije dečje igralište u Srbiji

Objavljeno: 18. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – U Ubu je otvoreno najmodernije i najveće dečje igralište u Srbiji! Igralište površine od 460 kvadrata je izgrađeno po svim standardima za bezbednost mališana, a nalazi se u okviru Sportsko-rekreativnom centru „Školarac“. Deo opreme u najvećem dečjem parku u Srbiji je finansirao Ubljanin Radoslav Raća Petrovića, nekadašnji fudbalski reprezentativac. Novo igralište puštanjem balona otvorili su mališani iz Predškolske ustanove „Ub“. Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da u Srbiji trenutno ne postoji dečje igralište veće od 250 kvadrata, tako da su ubski mališani dobili najveći i najsavremeniji prostor za igru, koji je opremljen najmodernijom podlogom, mobilijarom i igračkama.

„Veoma sam radostan jer smo uspeli da uradimo veliku i značajnu stvar za našu decu, da imaju gde da se igraju, provedu vreme i pri tome budu apsolutno bezbedni. Sav trud i rad koji je uložen, za rezultat ima dečje osmehe i njihovu radost. Namerno ne želim da kažem cenu ove investicije, jer ovo nije ni put ni vodovod, ni neki objekat, ovo su deca i kolika god da bude cena, mi ćemo da platimo, da bi deca bila srećna. Koliko god novca da date za decu, to je uvek nešto što je dobro ulaganje, jer se uvek vrati“, rekao je Glišić.

Novac za deo rekvizita na dečjem igralištu donirao je proslavljeni fubaler Radoslav Raća Petrović.

„U tenderu za opremanje poslednjih 150 kvadrata igrališta moji saradnici su zaboravili da planiraju nabavku igračaka, tako da je pretila opasnost da imamo na kraju goli prostor’. Srećom, kontaktirao me je Raća i pitao u čemu je problem i koliko opremanje košta. Odgovorio sam da je reč o iznosu dvogodišnje prosečne plate u Srbiji, ali je naš sugrađanin odmah rekao da će to biti njegova donacija. Ispričao mi je da je u ovom kraju odrastao i igrao se i da nikada nije imao takvo igralište. Ovaj njegov potez, kao i sve što je za našu Opštinu ranije uradio još jedan naš sugrađanin Nemanja Matić, pokazuju kako su to divni momci i ljudi velikog srca, i da je najmanje što smo mogli da učinimo jeste da jednu ulicu nazovemo po Nemanji a park po Raći“, rekao je Glišić.

Ubski mališani za mesec dana dobiće još dva standardizovana i moderna dečja igrališta.

 

 

Jedan komentar na “U Ubu otvoreno najveće i najmodernije dečje igralište u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *