subota, 20. jula 2024.

Najveće interesovanje za Gimnaziju, Medicinsku i Tehničku školu

Objavljeno: 5. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U Kolubarskom okrugu ove godine je bilo najteže upisati Valjevsku gimnaziju i Medicinsku školi, gde je bila velika navala i gde je za jedno mesto bilo po nekoliko kandidata. U Gimnaziji je, zbog toga što je je ove godine otvoreno samo jedno odeljenje društvenog smera, za tri poena pomeren prag prolaznosti u odnosu na prošlu godinu. U Valjevu skoro sve srednje škole su popunjene do poslednjeg mesta, a minimalan broj slobodnih mesta je ostao u Ekonomskoj i Poljoprivrednoj školi, dok su sve ostale ostale srednje škole u Valjevu popunjene.

Slobodnih mesta ima u srednjim stručnim školama u Mionici, Osečini i Ubu. Posle Valjevske gimnazije, najpopularnija je Tehnička škola, za koju već nekoliko godina vlada veliko interesovanje.

Načelnica Školske uprave Zorica Jocić kaže  za portal Patak online da je razlog za to veliki spektar inovinarih obrazovnih profila. „Pored toga, napravili su konekciju sa privredom, imaju saradnju sa ’Gorenjem’, kao i sa ’Krušikom’, koji će odmah nakon završetka školovanja zaposliti metalostrugare, metaloglodače i metalobrusače. Zbog svega toga sva mesta u Tehničkoj školi su popunjena u prvom upisnom roku“, rekla je za načelnica Školske uprave.

Jedan komentar na “Najveće interesovanje za Gimnaziju, Medicinsku i Tehničku školu

  1. Nijedan direktor javnih preduzeća i ustanova sadašnji nije završio Gimnaziju. Za šta se školunu ova deca.

    7

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *