utorak, 21. maja 2024.

Nameštaj iz ambulante u Petnici na “sigurnom”, ali ona raditi neće

Objavljeno: 5. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zdravstvena ambulanta u Petnici, u čiju obnovu je uloženo pet miliona dinara i koja je „svečano“ otvorena pre dve godine ali nije radila ni jedan dan, neće raditi dok ne bude dovoljno pacijenata i lekara, a novi nameštaj koji je odnet iz nje je na „sigurnom“.

Tako kažu u valjevskom Domu zdravlja, pošto je ambulanta u Petnici, koja je smeštena u objektu u kojem se nalaze i pošta i Mesna zajednica, ispražnjena tako što su, odmah nakon održanih izbora za članove Skupštine te seoske mesne zajednice, iz nje odneti do sada nekorišćeni i praktično novi bolnički ležaj, klupe i stolice.

„Kada se ispred objekta pojavio sanitet Doma zdravlja, mnogi meštani Petnice pomislili su da su konačno, više od dve godine nakon „svečanog“ otvaranja, na svoja radna mesta došli lekari i medicinske sestre. Umesto početka rada ambulante, na žalost, radnici Doma zdravlja su u sanitet stavili nameštaj koji je praktično bio još u folijama u kojima je i dopremljen“, ispričao je Željko Trifunović, aktivista Lokalnog fronta iz Petnice, podsećajući da je pre dve godine žiteljima tog sela obećano da će u ambulanti moći da se pregledaju meštani ukupno pet sela sa tog područja, što je oko 2.000 potencijalnih pacijenata.

S druge strane, direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić objašnjava da je nameštaj koji je odnet iz petničke ambulante „na sigurnom u Domu zdravlja i da ga niko ne može otuđiti“, kao i da će biti korišćen za potrebe drugih službi u kojima, za razliku do Petnice, „ima posla“.

„Osnovni razlog zašto ambulanta u Petnici nije radila i zašto ne može da radi jeste što još nemamo dovoljno lekarskog kadra. Ništa manje važan razlog je i činjenica da nema dovoljno pacijenata koji bi koristili ambulantu. Procena je da ne bismo imali više od 300 kartona, a da bi ambulanta opravdala postojanje potrebno je da ima bar 1.000 pacijenata“, kaže direktorka Doma zdravlja.

10 komentara na “Nameštaj iz ambulante u Petnici na “sigurnom”, ali ona raditi neće

 1. Da je ovo izgovorio obicangradjanina pa da shvatimo kao salu , ali kada to kaze v.d direktorka Branka Antic to je vec ponizavajuce za gradjane Petnice ispade da su oni lopovi ili neki vandali koji ce to da uniste !Zar stanovnicima Petnice sa velikim brojem turista u letnjem periodu nije potrebna ova Ambulanta i zar grdaonacelnik nije rekao da ce Ambulanta proraditi ?Opet LAZ , opet obmanjivanje gradjana i stanovnika tog dela?Zar su ovde izbori za MZ bitniji od zdravlja i zar gradonacelnik ne misli sa vd dr Antic Brankom koliko ce ustedeti gradjani novca i vremena u ovoj nemastini ?Kazu nema lekara i nema primanja opet LAZ kako se primaju stalnou Dom zdravlja i to bas lekri ?Ocito da se radi o velikoj obmani i LAZIMA koje su sastavni deo onih koji treba da btinu o gradjanima ! P.S Ako treba da navedem imena primljenioh DR i gde i kada i to bez konkursa a ovde nema ?

  17

  3
  1. Jesi li probala,,General,, moju velicinu ili ti je zelja znam da zelis za nekom velicinom ali jbg velicinu , ako HOCU .I!!! Volim ja vas sto me pratite i ovako i pored drugih pratnji samo se opustite nazalost vasu sve se zna !!!P.S Da vam objasnim mali misevi sta znaci ako HOCU pitajte me kada me vidite!! VOLOM JA VAS!!

   14

   2
 2. Gos’in majore i Vi bi kao Gogi po portalima visili,da vam zaposle ženu u Javno zdravlje vama obečaju posao [ Gogi je bio zadužio uniformu na zaranom odelenju pa ga Mengele katapultirao- treći put sa posla). Isti su oni svi kakva pravda od lokalnih Gulivera očekujete. Morate biti kao On da bi sa njim i njegovim mentorima komunicirali. “ ne bacante bisere pred svinje… -neka mi oproste za ove svete reči.

  11

  9
  1. ,,Kadijevici i Majori,, A sta ce vaseg Bobe seka dr nema tri puta nego sve kontrole koje postoje na zemaljskoj kugli pa nema vise Novog Sada ..ono znate vestaci,, bas kada ste odlucili da se prozivamo uvek raspolozen i raspolozeni, pa poslacemo i sliku kako u 7 i 30 spava na jutarnjem sastanku , zasto li to ?Onda idu ,,uspesno,, leceni pacijenti ..ma sve kada ste bas raspolozeni za dokazivanja tako ce biti ja ili neko ali ce biti!Niste dobri , bahati ste, drski …

   8

   2
 3. ,,Kadijevic M,,Opustite se ja ovako do penzije , a vi polako pakujte stvarcice i AIR Serbia dosta je bilo lape , lape ..mada to vam je u krvi !! Samo skinite te brojanice odvalice vam ruke i dzabe odlazak kod Ljlije da pomogne abraka, dabraka, ko tamo ide nema ovo oprosti za svete reci reci .Opet ponavljam zelje su jedno i ja vam necu ispuniti ni jednu ! Znate da ste mali misevi koji sekrijete i gde god ste vi upropastite grad , Ustanovu i pojedince kao vaseg ginekologa!!A kako ona mala u Hitnoj sto dodje po konkursu na posao , pa Stomatologija , pa Kucna nega pa spremacice ., pa rekete koje uzimate polako nemoj da zurite ……?Moze jos da ne pricam o drugim Ustanovama i firmama .Pitanje da li si skoro bila da prekontrolises zdravlje nesto mi moj pasulj{ bolji sam nego Ljljia} kaze da nije nesto uredu ..a vi nastavite da me pratite..VOLIM JA VAS !! Hvala Patku Online na ustupljenom prostoru ..ali eto..KAD….TAD….

  9

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *