sreda, 24. aprila 2024.

Terapijski centar za multiple sklerozu u Banji Vrujci

Objavljeno: 5. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD –  Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot potpisali su ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiple sklerozu u Banji Vrujci.

Naime, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD  (USEUCOM) u nameri da pomogne opštini Mionica u unapređenju svojih kapaciteta, pružiće humanitarnu pomoć finansiranjem izgradnje terapijskog centra za osobe obolele od multipla skleroze.

Objekat bruto površine 600 metara kvadratnih posedovaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici.

“U svetu, ova nepredvidiva bolest je dijagnostikovana kod 2,5 miliona ljudi, dok se taj broj u Srbiji kreće oko 6-7 hiljada. Adekvatna terapija je bitan aspekt života obolelih od multiple skleroze i uskoro će biti dostupna u Banji Vrujci. Planirano je da objekat u kome će se vršiti usluge smeštaja, nege i lečenja osoba obolelih od multile skleroze bude izgrađen u centru Banje Vrujci, na lokaciji pored zdravstvene stanice. Centar čija je procenjena vrednost nešto manje od 48 miliona dinara biće opremljen u skladu sa potrebama pacijenata, a zdravstvena stanica će nakon izgradnje objekta prerasti u rehabilitacioni centar”, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *