nedelja, 23. juna 2024.

Napadnut novinar

Objavljeno: 15. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je ispred svoje kuće u centru grada napadnut novinar Aleksandar Ranković (43), član redakcije Medija centra Železnica Srbije i lista „Pruga“, javila je agencija Beta. Njega je juče oko šest sati, pri povratku sa dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, metalnom šipkom s leđa napao nepoznati počinilac i naneo mu povrede glave zbog kojih je skoro pola sata bio bez svesti. Smešten je na Odeljenje poluintenzivne nege hirurgije valjevske bolnice. Lekari su naveli da mu je rana na glavi ušivena, da prima infuziju i da će u bolnici ostati bar 48 sati. Policija je obavila uviđaj, a čeka se analiza kamera koje pokrivaju i porodičnu kuću Aleksandra Rankovića. Ranković smatra da nema neprijatelja, niti onih koje je na „bilo koji način zadužio“. Poslednjih meseci politički je aktivan u Gradskom odboru Srpske napredne stranke. Prethodno je radio u lokalnim televizijama i redakcijama novina, a bio je i dopisnik beogradskog B92.

4 komentara na “Napadnut novinar

 1. Svakako da je potrebno osuditi ovaj napad i ja to ovim putem činim. Za takvo nešto nema opravdanja. Nadam se da će policija otkriti ko je to uradio.
  Ono što je u ovoj vesti takođe bitno je i informacija da je portparol valjevskog SNS-a zapravo dobio posao u javnom preduzeću koje je pod kontrolom njegove stranke.

  0

  0
 2. Visoko tirazni list pruga, koji finasiraju gradjani iz budzeta,zaposlen doticni pred primenu zakona o zabrani zaposljavanja, nepunih mesec dana radi u listu pruga.Sam cin vandalizma je za osudu.

  0

  0
  1. Poražavajuće je to što ste vi Kosta tek na samom kraju svog komentara osudili ovaj napad na Rankovića. Vas je više okupirao njegov profesionalni angažman nego to da je na ovog čoveka neko nasrnuo s leđa i ozbiljno ga povredio. Očito je da vas više okupira kritika profesionalnog angažmana povređenog novinara što je samo dokaz vaše ljudske pakosti a ne osnovanosti tvrdnji.

   0

   0
 3. Ovakvi siledžijski postupci prerušenih siledžija moraju biti najoštrije sankcionisani ma ko da je napadnut, a posebno ako je reč o novinaru. Na potezu je policija da otkrije ko stoji iza ovakve brutalnosti nad novinarom i portparolom SNS-a u Valjevu.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *