utorak, 28. maja 2024.

Ratni veterani idu kod Dačića

Objavljeno: 15. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ratne veterane koji već šest dana u Valjevu štrajkuju glađu danas će primiti premijer Srbije Ivica Dačić. Prevoz za ratne veterane do Beograda obezbedio je grad, a sa njima će krenuti i ekipa Hitne pomoći, jer se borci, zbog višednevnog štrajka glađu, nalaze u veoma lošem stanju. Ratni veterani kažu da su razočarani jer ih juče, iako su imali obećanje, nije posetio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

„Iz njegovog kabineta imali smo potvrdu da će nas i on posetiti juče u 17 sati. Čekali smo ga do 23 sata, ali nije došao. Razočarani smo, jer se ozbiljan političar tako ne ophodi tako prema svojim građanima koji traže svoja prava. Zbog toga, danonoćno čuvamo Nebojšu Milenkovića koji je poručio da će nastaviti da seče svoje prste ako sa nama ne razgovara i Aleksandar Vučić“, rekao je predsednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić.

On kaže da ratni veterani traže sastanak sa Vučićem „jer je svima u državi jasno da nijedna odluka ne može da se donese bez njegove saglasnosti“. „ Ako ne budemo zadovoljni sastankom kod premijera Dačića, pozvaćemo sve borce Srbije na generalni štrajk“, poručio je Bradić.

Predstavnici ratnih veterana iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva od 10. januara štrajkuju glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica.

Jedan komentar na “Ratni veterani idu kod Dačića

  1. Naravno Bradiću da treba da idete kod Ivice Dačića, pa gde bi ste? Upravo su vas njegovi drugovi uveli u ratne pohode pa bi sasvim pravično bilo da vam sad drug Dačić reši pitanje koje vas muči, ko bi drug. Ipak je Ivica premijer a drug Bradić njegov kadrovik! ili će Ivica reći da nije drug sa Bradićem? A hoće li u konvoju s borcima biti Drug Poćuta? Neće? Što, jer zato što se pare tek trebaju da dobiju? Nikako Drug Poćuta ne bi smeo ovoga puta da izneveri druga Bradića jer mu on tako pokorno – lojalno igra u skupštinskom komadu!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *