sreda, 17. aprila 2024.

Napadnuta ekipa TV „Valjevo Plus“

Objavljeno: 18. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ekipa TV „Valjevo Plus“ napadnuta je na radnom zadatku, dok su snimali kmamenolom u Prijezdiću. Na novinara Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića fizički je nasrnulo nekoliko ljudi iz kamenoloma među kojima je, kako tvrde, i njegov vlasnik. Ekipa TV „Valjevo Plus“ je snimala „pokrivku“ kamenoloma za prilog o protestu meštana sela Prijezdić i Dračić, koji su se žalili da su im zbog rada kamenoloma uništeni lokalni putevi i zagađena poljoprivredna dobra.

Mi smo samo ušli sa namerom da snimimo „pokrivku“ za prilog o protestu meštana, ali su nas odmah zaskočili i napali, da nismo stigli ni da kažemo zašto smo došli i šta želimo. Najpre su napali kolegu Vasilija, pokušavajući da mu otmu kameru, a onda i mene. Dobio sam pesnicu u leđa od čoveka koji je neprestano vikao da je on vlasnik kamenoloma i da ima papire. Preživeli smo šok, nismo se nadali napadu jer smo došli krajnje pristojno , ali srećom nismo ozbiljnije povređeni“, kaže Lučić.

Napad na ekipu valjevske televizuje najoštrije je osudilo Udruženje novinara Srbije, koje traži da se hitno pronađu i kazne napadači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *