utorak, 21. maja 2024.

Radijatori topli do 26. aprila

Objavljeno: 18. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grejna sezona u Valjevu biće produžena do 26. aprila, potvrdio je za portal Patak online direktor JKP ”Toplana” Zoran Stepanović. Iako je grejna sezona zvanično završena 15. aprila, rukovodstvo valjevske toplane odlučilo je da grejanje bude produženo još nedelju dana zbog najavljenih niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima. ”Prema sadašnjem planu, grejanje će biti produženo do 26. aprila, kada ćemo korisnike grejati u jutarnjim satima, a nakon toga plan je da završimo sa ovom grejnom sezonom”, rekao je Stepanović.

Ova grejna sezona počela je 10 dana pre zvaničnog početka, tačnije 5. oktobra prošle godine. Po prvi put, nakon dužeg vremena, građani skoro da nisu imali primedbe na slabo grejanje.

„ Grejna sezona je protekla bez prekida i ozbiljnijih problema, primedbe korisnika smo imali uglavnom na početku, zbog zapušavanja sekundarnih instalacija i uhodavanja sistema. Broj primedbi na kvalitet grejanja bio je znatno manji u odnosu na prethodne sezone, gotovo da ih nije ni bilo, a do prekida i iskakanja dolazilo je nekoliko puta iz objektivnih razloga, usled nestanka struje ili kvarova na starim i zapušenim instalacijama. Tokom hladnijeg perioda grejanje nismo prekidali, krajem novembra, u decembru, a naročito u januaru, više od ukupno mesec dana grejali smo danonoćno“, rekao je Stepanović.

Ova zima je bila izuzetno hladna, decembar je bio najhladniji od 2001. godine, a januar od 1954. godine. Gradska toplana je u januaru imala rekordnu potrošnju od 1.500 tona mazuta, kada je dnevno trošeno po 45 tona mazuta, tako da je to toplanu svakodnevno koštalo oko dva i po miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *