četvrtak, 18. jula 2024.

Napušteni Dom za stare “čerupaju” lopovi i vandali

Objavljeno: 11. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Već mesecima nezavršeni Dom za stare u naselju Gradac na meti je lopova i vandal jer ovo zdanje, čiji je investitor Ministarstvo rada i socijalne politike, niko ne obezbeđuje, a nastavak gradnje započete pre osam godina niko više i ne pominje.

Kao da nije dovoljno što ovaj objekat prati svojevrsna bruka, jer je donacija naroda Japana od 2,5 miliona evra za njega potrošena a on nije stavljen u funkciju, već staračkim domom već mesecima haraju vandali koji se utrkuju da i ono što je do sada napravljeno pokradu ili unište.

“Gotovo celo leto, preko noći, iz unutrašnjosti objekta se čula buka, galama pijanih i po svemu sudeći drogiranih, jer smo nalazili i odbačene špriceve, uz sav drugi krš i otpad kojom je zgrada zatrpana. Očigledno je bilo i lopova jer na Domu fale čitava prozorska okna, stakla i izolacione gume”, pričaju žitelji iz komšiluka Doma za stare.

Niko u Gradskoj upravi trenutno nema odgovor na pitanje kada će gradnja gerontološkog centra biti nastavljena. Radovi su u proleće 2009. godine počeli zahvaljujući donaciji od 2,5 miliona evra koju je obezbedio narod Japana i ona je potrošena, a objekat ni građevinski, a kamoli opremanjem, nije završen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *