četvrtak, 25. jula 2024.

Narodni muzej dobija novog direktora

Objavljeno: 8. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Narodni muzej u Valjevu sutra bi trebalo da dobije novog direktora, o čemu će se izjasniti odbornici lokalnog parlamenta. Izvesno je da na čelu Narodnog muzeja više neće biti dugogodišnji direktor te ustanove Vladimir Krivošejev, jer nije konkurisao na mesto direktora Muzeja. Na konkurs se jedino javila diplomirani ekonomista-menadžer trgovine Jelena Nikolić Lekić, koja je zaposlena u Narodnom muzeju i aktivni je član SNS. Krivošejev je bio jedan od najboljih direktora javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava. Da će doći do kadrovskih promena u Narodnom muzeju bilo je jasno na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada, kada je izmenjen Statut Narodnog muzeja i to deo koji se odnosi na kvalifikacije osoba koje mogu da obavljaju dužnost direktora.

Odbornici opozicije su tada pitali da li je na pomolu smena direktora. Odbornica DS Milka Erić Vasiljević je rekla da odluka o promeni Statuta Narodnog muzeja nije ’prošla’ na Komisiji za društvene delatnosti. „Ja se bojim da se ovim izmenama nagoveštavaju neke promene u Muzeju. Izmene Statuta nisu velike, ali su suštinski, vrlo važne i zabrinjavajuće“, rekla je Erić Vasiljević.

„Vidimo da postoji već kult ličnosti u ovom gradu. Da li će doći do smene u Muzeju, to zavisi od mnogo faktora. Ove izmene su u skladu sa zakonom, a sve ono što je bilo dodato u Statut, to je dopisao onaj ko želi da bude doživotni direktor Muzeja. Ne možete vi prema sebi  praviti Statut“, odgovorio je član Gradskog veća Dejan Bogojević.

Pretpostavlja se da Krivošejev nije ni konkurisao za još jedan direktorski mandat jer je već napravljena politička podela „direktorskih fotelja“.

Među kadrovskim rešenjima na sutrašnjoj sednici je i izbor direktorke Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića”. Za to mesto je konkurisala samo aktuelna direktorka Mirjana Vojić, koja je diplomirani etnolog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *