grad

Oplemenjen prostor Pedijatrije

VALJEVO- Odeljenje Pedijatrije u valjevskoj bolnici, koje je protekle godine rekonstruisano zahvaljujući donaciji fudbalera Matije Nastasića, oplemenjeno je likovnim radovima polaznika likovne radionice Centra za kulturu. Najmlađi talentovani polaznici u likovnoj radionici Centra za kulturu, mentora Katarine Marinković, samoinicijativno su se dogovorili da sve svoje radove poklone obnovljenom odeljenju Pedijatrije Opšte bolnice u Valjevu. Rekonstruisano odeljenje sa prijemnim holom u kome se i obavljaju posete je i ujedno sada novi izložbeni prostor.

„Od najmlađih za najmlađe ovo je lep gest i način da se radovi vide u novom ambijentu. Mentor Katarina Marinković je prilikom postavke likovnih radova u hol Pedijaterije rekla da će i ubuduće polaznici likovne radionice Centra za kulturu svojim radovima i aktivnostima oplemenjivati prostor u kome se leče deca“,  saopšteno je iz valjevske bolnice.

Godišnje se na odeljenju Pedijatrije leči oko 1.000 najmlađih pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite. Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra Valjevca Matije Nastasića, srpskog reprezentativca i fudbalera Nemačkog Šalkea, prošle godine je, posle više od 40 godina, rekonstruisano Dečje odeljenje bolnice u Valjevu.Valjevska pedijatrija je godinama bila zapuštena i u nju se, sem krečenja i sporadične obnove toaleta, nije ulagalo. Zahvaljujući Nastasiću, sada ima izgled dostojan 21. veka.

“Kada smo mu poslali fotografije kako je ovo odeljenje nekada izgledalo, Matija je odmah prihvatio predlog da pomogne u obnovi. Dok su radovi trajali bili smo stalno u kontaktu i on je sada prezadovoljan da mališani imaju sve potrebne uslove za lečenje i oporavak. Matija smatra da je novac uložen na pravo mesto i na pravi način”, rekli su pre godinu dana u ime humanog fudbalera, Matijini roditelji Tanja i Marko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *