četvrtak, 22. februara 2024.

Nastasić donirao novac za obnovu Dečjeg odeljenja

Objavljeno: 14. februara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dečje odeljenje valjevske bolnice, koje je bilo u katastrofalnom stanju i u koje godinama nije ništa ulagano, uskoro će dobiti potpuno novi izgled. Zahvaljujući donaciji poznatog fudbalera Matije Nastasića, koji je Valjevac, počela je kompletna rekonstrukcija oko 550 kvadrata dečjeg odeljenja. Dok se ne okončaju radovi, deca će biti smeštena na sedmom spratu dečje hirurgije.

Radove izvodi građevinsko preduzeće „Greda“, gde nam je rečeno da će celokupan posao biti završen do kraja marta. Radi se kompletna zamena stolarije, podova, sanitarnih čvorova, spuštanje plafona u hodnicima, zamena elektroinastalacije i rasvete, kao i molersko-farbarski radovi.

Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju  valjevske bolnice leči oko 1.000 mališana iz čitavog Kolubarskog okruga.  kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

„Opšta bolnica se zahvaljuje Matiji Nastasiću  na humanom gestu koji će omogućiti odlične  uslove hospitalizacije našim najmlađim  sugrađanima kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu ovakva pomoć je neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se  i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru  naše bolnice i  druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaja“, naveo je u saopštenju za javnost v.d. direktor valjevske bolnice dr Zoran Đurić, koji nije odgovarao na naše brojne telefonske pozive.

Da je Nastasić donira novac za obnovu Dečjeg odeljenja iz uprave valjevske bolnice je saopšteno tek kada su novinari saznali da su počeli radovi. Ostaje nejasno zbog čega je direktor „prećutao“ javnosti ovako važnu informaciju, jer se na rekonstrukciju Dečjeg odeljenja čeka već godina. Takođe, prvi čovek valjevske bolnice je odbio da kaže koliko novca je za obnovu Dečjeg odeljenja donirao naš proslavljeni fubaler.

U proteklih 40 godina gotovo da ništa nije rađeno na staroj zgradi u kojoj se leče pacijenti stari po nekoliko meseci.

 

2 komentara na “Nastasić donirao novac za obnovu Dečjeg odeljenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *