petak, 12. aprila 2024.

Nastavak suđenja dr Slobodanu Gvozdenoviću

Objavljeno: 9. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Deset godina nakon smrti bebe, na suđenju gradonačelniku Valjeva, ginekologu Slobodanu Gvozdenoviću, danas bi trebalo da se svedok koji tvrdi da kritične noći Gvozdenović, koji je trebao da porodi Ivanu Katić, uopšte nije bio na svom radnom mestu! U nastavku procesa sredinom marta pred Osnovnim sudom, pred kojim je valjevski gradonačelnik optužen za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba 2007. godine, Ivana i njen suprug Saša su predložili da se sasluša novi svedok koji im se, kako su naveli, javio na Fejsbuku „zainteresovan za suđenje posle izvešataja u medijima“.

„Predstavio nam se kao Goran Marković, radnik Hitne službe, tvrdeći da ima pouzdane dokaze da dr Gvozdenović u noći kada je trebao da porodi moju suprugu uopšte nije bio na svom radnom mestu u bolnici od 21 sata do 4 časa iza ponoći, u vreme kada je trebala da se porodi, te da je spreman da te dokaze izloži sudu“, rekao je Saša Katić.

Iako je branilac gradonačelnika advokat Radosav Tadić tvrdio da je neosnovano pojavljivanje svedoka koji je „ćutao deset godina, pa se sad setio da ima dokaze“, sudija Biljana Jankićević je prihvatila da on svedoči na današnjem ročištu. U nastavku suđenja treba da budu saslušani i sudsko-medicinski veštaci iz Beograda i Novog Sada, koji su dali potpuno oprečno mišljenje o tome da li je Gvozdenović odgovoran za smrt bebe.

Naime, po veštacima iz Beograda, na osnovu čijeg stava je i podignuta optužnica protiv ginekologa, smrt Ivaninog deteta nastupila je 24. januara 2007. godine „ zbog nemara lekara, udisanjem plodove vode“, te “da bi se beba rodila živa da je carski rez urađen pet sati ranije“. S druge strane, sudsko-medicinski odbor iz Novog Sada je utvrdio da je uzrok smrti novorođenčeta upala pluća te  “da ranije završavanje porođaja ne bi imalo bolji ishod po novorođenče”.

Jedan komentar na “Nastavak suđenja dr Slobodanu Gvozdenoviću

  1. Samo ja znam kako me je ,,iskasapio,,Gvozdenovic na porodjaju ,sreca da sam rodila dete zdravo .Preporuka nikada vise u ,ruke,, Gvozdenovicu.

    16

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *