subota, 20. aprila 2024.

Nastavak suđenja Gvozdenoviću 12. jula

Objavljeno: 9. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO –Suđenje dr Slobodanu Gvozdenoviću, koji je optužen za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba 2007. godine, biće nastavljeno 12. jula. U nastavku procesa, 10 godina nakon smrti bebe, danas su svedočili veštaci sudsko-medicinskog odbora iz Novog Sada, koji su ostali pri ranijim tvrdnjama da je uzrok smrti novorođenčeta upala pluća te  “da ranije završavanje porođaja ne bi imalo bolji ishod po novorođenče”.

U nastavku suđenja, iako su bili pozvani, nisu se pojavili veštaci sudsko-medicinskog odbora iz Beograda, pa je zaprećeno da će sudski veštak Ljubiša Božić biti novčano kažnjen ukoliko se ne pojavi na naredno ročištu ili ne opravda svoj izostanak. Po veštacima iz Beograda, na osnovu čijeg stava je i podignuta optužnica protiv ginekologa, smrt Ivaninog deteta nastupila je 24. januara 2007. godine „ zbog nemara lekara, udisanjem plodove vode“, te “da bi se beba rodila živa da je carski rez urađen pet sati ranije“. Zbog oprečnog mišljenja veštaka iz Novog Sada i Beograda je i traženo njihovo saslušanje.

U nastavku suđenja tužilac je predložio da se uradi superveštačenje, ali je postupajući sudija istakao da će se o tome odlučivati kada budu saslušani veštaci iz Beograda.

Odbrana je odustala od najavljenog svedoka Gorana Markovića, koji je u razgovoru sa Ivanom i Sašom Katićem, tvrdio da kritične noći Gvozdenović, koji je trebao da porodi Ivanu Katić, uopšte nije bio na svom radnom mestu. Marković se pojavio na današnjem suđenju, ali je tražio da ide na poligrafsko testiranje, gde bi izneo svoja saznanja o kritičnom događaju. Sudija nije prihvatila taj predlog, uz obrazloženje da poligraf nije dokaz na sudu prema važećem zakonu, tako da je advokat Katića odustao od predloženog svedoka.

Nastavak procesa je zakazan za 12. jul u 11 časova.

3 komentara na “Nastavak suđenja Gvozdenoviću 12. jula

 1. Zasto Markovicu nije dozvoljeno poligrafsko ispitivanje kada moze Predsednik Aleksandar Vucic zasto i obicni gradjnai ne bi imali to pravo ?Sve ovde smrdi .

  14

  1
  1. Pa citajte sta pise!Advokat porodice Katic odustao od predlozenog svedoka!
   Sto i ne cudi,kad je covek video ko je svedok. . .

   1

   11
   1. Pitanje zasto nije dozvoljeno da Markovic bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju ? Ja se ne mesam ko je kakav covek vec svi da su jednaki ako moze Premijer zasto i svi ostali nisu u mogucnosti?Dobro pitanje i od Lazara.

    9

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *