sreda, 24. aprila 2024.

Nastavak suđenja dr Slobodanu Gvozdenoviću

Objavljeno: 2. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Pred Osnovnim sudom u Valjevu danas će biti nastavljeno suđenje ginekologu Slobodanu Gvozdenoviću, koji je optužen da je odgovoran za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba u januaru 2007. godine. Suđenje Gvozdenoviću, koje je krajem septembra prošle godine odloženo na neodređeno vreme zbog nedolaska veštaka Sudsko medicinskog odbora iz Beograda, zakazano je za 11 časova.

Sudski proces protiv dr Gvozdenovića, koji je optužen za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba 2007. godine, traje osam godina, dok je smrt nerođene bebe nastupila pre 11 godina.

Ivana Katić je, nakon normalne trudnoće, primljena u valjevsku bolnicu 23. januara 2007. godine. Posle nekoliko sati ju je pregledao dr Slobodan Gvozdenović pregledao i konstatovao da se neće poroditi do jutra. Međutim, posle nekoliko sati joj je urađen hitan porođaj carskih rezom i rodila je mrtvu bebu! U obdukcionom nalazu dr Ljubiša Božić naveo da je smrt muškog ploda nastupila u materici usled udisanja plodove vodice, a veštačenje odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu potvrdilo je da je dete umrlo zbog nemara lekara, odnosno da bi se beba rodila živa „da je carski rez urađen pet sati ranije“.

Zbog lekarske greške valjevska bolnica je u parničnom postupku porodici Katić iz Kožuara u maju 2010. godine isplatila odštetu od 1,2 miliona dinara za pretrpljene fizičke i duševne bolove, strah, troškove sahrane i sudskog postupka.

Prethodni sudija u ovom procesu je prihvatio zahtev odbrane da se uradi novo veštačenje Sudsko-medicinskog odbora iz Novog Sada. Ti veštaci smatraju da je uzrok smrti novorođenčeta upala pluća te  “da ranije završavanje porođaja ne bi imalo bolji ishod po novorođenče”.

S druge strane, postupajući sudija je tražio da svedoče i veštaci Sudsko-medicinskog odbora iz Beograda, koji su u svom izveštaju naveli da je smrt bebe nastupila zbog nemara lekara, a na osnovu čijeg mišljenja je i 2010. godine podignuta optužnica protiv Gvozdenovića. Iako su do sada više puta uredno pozivani, nisu se pojavili u valjevskoj sudnici. S obzirom na to da je za danas zakazan nastavak suđenja, očekuje se da će svoje mišljenje, konačno, dati predstavnici Sudsko-medicinskog odbora iz Beograda.

4 komentara na “Nastavak suđenja dr Slobodanu Gvozdenoviću

  1. Mozete ga zvati kako god, ko radi taj i gresi al nije posteno da se kola slome na jednom… Taj isti doktor mi je vodio dve trudnoce, spasio me porodjaja u osmom mesecu i zahvaljujuci dragom Bogu i njemu na svet sam donela dva zdrava deteta. Kakvi smo to ljudi, na osnovu jedne greske nekoga razapinjemo, a neko istu gresku ponovi nekoliko puta i ne provlaci se u javnosti vec se cuti! Koliko je slucajeva takvih bilo u nasoj bolnici al se cutalo, sada dr. Gvozdenovica razapinjete zato sto je tu gde jeste. Budimo ljudi i realni.

    3

    3
  2. Ovo je odgovor za ,,Vessna,,.Kako te nije sramota da izmisljate i provlacite te otrcane fazone moje dvoje dece i slicno , vi to dobro znate { ja imam prijatelje kome je taj isti gvozdenovic unistio bebu i uvek dostupni i pitajte neke istrazne sudije koji su sada na nekom polozaju sada u Sudu da li je bilo prijava i na koji se nacin opet zavrsilo !Kako kola da se slome , pa jel bezi od sudjenej godinama , ako nije kriv izadje casno , hrabro i posteno , ako je kriv opet izadje casno , hrabro i posteno i prizna , a ne stvara bol porodici .Molim vas ova materija j emeni poznata jako dobro i nemoj da se krijete iza laznih imena i mislite da to sto si napiasla -napisali im aneki znacaj .Naprotiv NIKAKAV pozitivan !!A da li je on realna , pogledaj te njegovu profesiju ginekologa pravi probvleme , bij ePoliciju , vredja novinare , preti svima Tuziocima Sudijam i, direktorima, pa po mojim sumnjam i Policiji !Sta to znaci sem bahatosti i ono ma meni ne moze niko nista.Nema opravdanja za gvozdenovica samao onaj ko nema casti , postenja , branice ovog ginekologa !Hvala na ustupljenom prostoru.

    3

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *