subota, 20. jula 2024.

„Korešpodencija“ Zvezdara teatra

Objavljeno: 2. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na sceni valjevskog Centra za kulturu 11. aprila biće izvedena predstava „Korešpodencija“ Zvezdara teatra, a karte po ceni od 700 i 800 dinara su od danas u prodaji. Predstavu „Korešpodencija“, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, režirao je Gorčin Stojanović. U predstavi igraju Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. „Ateljeova“ postavka komada „Korešpodencija“ premijerno je izvedena 1980. godine. Igrana je 22 godine, a nezaboravne uloge ostvarili su Danilo – Bata Stojković, Mira Banjac, Ruža Sokić i drugi.

Predstava „Korešpodencija“, čiju režiju sada potpisuje Gorčin Stojanović, premijerno je izvedena na početkom godine na sceni „Zvezdara teatra“. „Korešpodencija” je priča koja prati život porodice Njegovan s početka 1848. godine, kada se ova cincarska porodica pretvara u značajnu trgovačko-čaršijsku srpsku firmu „Simeon Njegovan i sin”.

Jedan od glavnih protagonista predstave, Branislav Lečić je o ovom komadu rekao da svako ko dublje zaroni u materijal „videće koliko je to danas prepoznatljivo“. „ Da li iz sopstvenog života ili iz života ljudi koji pored vas žive, pa ste videli šta sve može čoveku da se desi. Princip teksta je zanimljiv jer se bavi time kako i na koji način sačuvati porodicu, kako i na koji način preživeti, kako uravnotežiti svoju slobodarsku prirodu, duha i želje za igrom i maštom sa onim što je krajnje konkretno i realno, a to je da se preživi“, rekao je Lečić.

Ova predstava u Valjevo „stiže“ 11. aprila, a karte su u prodaji od 2. do 5. i od 9. do 11. aprila. Radno vreme blagajne Centra za kulturu je od 9 do 11 i od 17 do 20 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *