nedelja, 26. maja 2024.

„ Nauka je privilegovan životni izbor“

Objavljeno: 25. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro otvorila je 15. konferenciju „Korak u nauku“, na kojoj svoje prve naučno-istraživačke projekte predstavljaju polaznici Istraživačke stanice Petnica. Ona je učesnicima u Petnici poručila da je privilegija imati nauku kao životni izbor. „Imate puno sreće što ste ovde i što imate mogućnost istraživanja, komunikacije i saradnje sa drugim mladim ljudima. Velika je privilegija imati nauku kao životni poziv, a Petnica pruža mogućnost da vam taj izbor u potpunosti bude omogućen. ’Korak u nauku’ je  konferencija izuzetnosti“, rekla je ambasadorka Francuske.

U Istraživačkoj stanici Petnica, jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi na Balkanu, do kraja ove sedmice daroviti srednjoškolci iz cele Srbije predstaviće 85 radova iz svih naučnih oblasti koje se izučavaju u Petnici.

„ Dosadašnje iskustvo pokazuje da više od polovine polaznika petničkih programa ostaje u nauci i istraživačkom radu, tako da ne sumnjam da ćete nam se za koju godinu pridružiti kao saradnici i mentori budućih polaznika“,  rekao je, obraćajući se učesnicima konferencije, direktor Istraživačke stanice Vigor Majić.

U Istraživačkoj stanici Petnica kažu da će sledeće godine imati više od 1.000 polaznika iz Srbije i zemalja regiona, tako da očekuju i proširenje postojećih smeštajnih kapacitet.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *