utorak, 21. maja 2024.

Auto- sedišta za 90 beba

Objavljeno: 25. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo i Savet za  bezbednost saobraćaja podelili su auto-sedišta za 85 beba rođenenih na području Valjeva od kraja februara do početka aprila. Auto- sedišta su kupljena od novca koji se u gradsku kasu sliva po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva. Pored toga, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je prošle sedmice dodelio pet auto-sedišta bebama povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Za kupovinu auto-sedišta je izdvojeno 580.000 dinara.

Koliko je važno da roditelji tokom vožnje bebe smeste u auto- sedišta ranije je o tome govorio Radisav Miletić iz Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave.

 „ Moj savet roditeljima je da korsite, pre svega, sigurnosne pojase. U sudarima i pri najmanjim brzinama od 40 km/h vozač snagom svojih ruku može da zadrži svoje telo, ali to ne može suvozač. Zamislite ko drži dete u rukama koje nije u bezbednosnom sedištu. Nemojte se zanositi da možete da ga zadržite, jer ono dobija 10 puta veću težinu i izleće vam iz ruku. Prema tome vodite računa i nikad nemojte držati dete u rukama u vozilu“, rekao je Miletić.

 Grad je početkom ove godine dodelio 82 auto-sedišta za bebe rođene od početka januara do druge polovine februara.

2 komentara na “Auto- sedišta za 90 beba

  1. Podrzavam , ali sta ko nema auto?Zasto Gradonacelnice nisi pitao ostale roditelje da li imaju da kupe hranu za bebe , pelene ili imaju li novca za benkice i ostale bebi potrebstine , nego kao onaj Simovic dr ginekolog guras lovu privatnim licima , zato su i sumnje da s eugradjujes opasno sa tvojom prijateljicom Goricom Bozic dok narodu ne prekipi pa uzmu u….u motku i mars zajedno u Susice kada si i onako za dve kuce uradio asvalt pa tamo maltite slamu Naravno sad ide prodaja ,, Kadinjace,, e tu Gvozdenovicu sumnja se da ces dobro da omastis te tvoje punacke ginekoloske prstice , uh pa uniforme u Domu zdravlja , al vas hoce taj procenat !!Tako kada dodje Aca Vucic u Valjevo da vidi kako ti lepo rasprodajes i nabavljas HTZ opreme sa tvojom lepoticom Goricom Bozic[ ,,iskustvo,, iz BEMAKA !!!!1Nemoj da brines Gradonacelnice postaracemo se ako treba i u Dom zdravlja da dodje da vidi kako i kolik kostaju WC , pa radovi u Opstoj sluzbi { mada z aradove u Opstoj sluzbi zasluge kazu da su VD direktora Direkcije Zorana Trifunovic , zasto bas njega e sada , polako obavesticemo vas i o tome !

    11

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *