četvrtak, 13. juna 2024.

Ne rade kamere za snimanje saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 28. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kamere koje snimaju saobraćajne prekršaje, a koje su postavljene u blizini „Publika“ na ulazu u Valjevo, u blizini Parka Pećina, na Šabačkom putu, kao i na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, ne radi već duže vreme. Kako nam je potvrđeno, kamere ne rade jer je došlo do „prebukiranosti“ servera koji obrađuje podatke sa 16 kamera, postavljenih na četiri lokacije. Pored toga, još uvek nisu proradile ni kamere koje su postavljene pre dve godine na „duplim trakama“, na izlazu iz Valjeva u pravcu Beograda, na putu ka Bajinoj Bašti i na obilaznici kod „Jugopetrola“, koje su plaćene oko 70.000 evra.

Novac za nabavku svih ovih postavljenih kamera i servera je obezbeđen iz gradskog budžeta od sredstava koja se u gradsku kasu sliju od naplate saobraćajnih prekršaja, koji su napravljeni na području Valjeva.

Kako nam je potvrđeno u valjevskoj policiji, sve kamare bi trebalo da prorade u roku od oko mesec dana, kada bude postavljen novi server, koji će obrađivati podatke sa video nadozora postavljenog na sedam gradskih lokacija. Nabavka novog servera je koštala oko tri miliona dinara, a posao je dobio beogradski “Vlatkom institut”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *