nedelja, 21. jula 2024.

Neće više da bude direktor, godinu dana čeka razrešenje

Objavljeno: 21. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vršilac dužnosti direktora valjevskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Nemanja Radojičić podneo je još u maju prošle godine ostavku na to mesto, ali ga Vlada Srbije još uvek nije razrešila! Tako je on, praktično, protiv svoje volje i dalje na čelu ovog Zavoda. Radojičić je pre skoro godinu dana podneo ostavku iz ličnih razloga, uz obrazloženje da nema nameru da se kandiduje za mesto direktora Zavoda, ali i zbog činjenice da mu je 20. maja prošle godine istekao jednogodišnji mandat vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, međutim, prinuđen je da taj posao obavlja i dalje, sve dok ga Vlada Srbije, na preporuku Ministarstva kulture, ne razreši. Iako je ostvaku podneo u maju, još uvek čeka na razrešenje.

“ Očekivao sam da će sve to biti završeno u kratkom roku, međutim, još uvek nisam razrešen i prinuđen sam da i dalje obavljam dužnost direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, iako mi je namera bila da se vratim u Ekonomsku školu, gde sam na stalnom radu. Međutim, procedura je takva da bi o mom zahtevu prvo trebalo da se izjasni ministar kulture, a potom da taj zahtev prosledi Vladi Srbije na usvajanje. Iako je prošlo skoro godinu dana otkako sam podneo zahtev za razrešenje, još uvek nije stigao nikakav odgovor”, kaže Radojičić.

Vajar Nemanja Radojičić je na mesto vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture postavljen na predlog SNS.

Jedan komentar na “Neće više da bude direktor, godinu dana čeka razrešenje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *