četvrtak, 25. jula 2024.

Neizvesno punjenje akumulacije ‘Rovni’

Objavljeno: 4. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Punjenje jezera buduće akumulacije „Rovni“, čija je izgradnja počela pre više od dve decenije, je neizvesno i u ovoj godini. Direktor JP „ Kolubara“ Miodrag Marković za Patak kaže da će punjenje akumulacije početi ukoliko bude novca za taj posao, međutim, još uvek nije izvesno da li će za završetak preostalih radova stići novac iz državne kase. Marković kaže da su završeni svi građevinski radovi na izgradnji ovog objekta, ali da nije obavljen celokupan posao na čišćenju akumulacionog prostora. Za početak probnog punjenja akumulacije nedostaje još 400 miliona dinara, kaže Marković

Država je u izgradnju akumulacije Rovni  do sada uložila preko 80 miliona evra. Punjenje brane, koje bi dugoročno trebalo da reši  problem vodosnabdevanja za više od 200.000 stanovnika u naseljima od Valjeva do Lazarevca, do sada je više puta, zbog nedostatka para, odlagano. Samo za punjenje akumulacionog jezera, površine oko dva i po kilometra, biće potrebno skoro godinu dana.Buduća brana će biti visoka 75 metara i imaće  kapacitet od 50 miliona kubnih metara vode.

 

 

2 komentara na “Neizvesno punjenje akumulacije ‘Rovni’

  1. Hvala bogu da nikada neće biti realizovan SPS projekat kojim su pretili da potope naš divni grad! Hvala bogu što je interesnoj grupaciji uskraćena pljačka i mogućnost da pune svoje džepove „za dobrobit naroda“! Hvala bogu što je osujećeno da nam se ne desi isto ono što se desilo jadnom narodu u Užicu! Ima boga i zato neće posle ovih izbora nikada više biti crvenog zla da seje zlo po Srbiji!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *