petak, 12. aprila 2024.

Radnik sprečio pljačku, ali mora da plati ’ceh’

Objavljeno: 4. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Manjak od 75.000 dinara u kasi poljoprivredne apoteke „Ćira“  moraće ni kriv ni dužan da pokrije iz svog džepa trgovac Slobodan Živanović (54)! Iako je prijavio krađu, policija je bivšu radnicu te apoteke, koja je iz kase uzela 75.000, pustila na slobodu sa sve parama iz pazara, a vlasnik poljoprivredne apoteke je trgovcu poručio da će on morati da plati „ceh“. Manjak u kasi je napravljen tako što je bivša radnica poljoprivredne apoteke na staroj zelenoj pijaci u Valjevu S.Đ. (38), uzela celokupan pazar.

„Ušla je u apoteku, javila mi se i stala pored tezge. Dok sam usluživao mušteriju, video sam da je ušla iza pulta , uzela kesu sa dnevnim pazarom i krenula prema izlazu. Nisam joj dozvolio da izađe iz apoteke, zamolio sam je da vrati novac, međutim, ona je sve vreme ponavljala da joj gazda duguje nekoliko plata i da je te pare zaradila. Pošto nije htela da vrati novac, ja sam pozvao policiju i oni su došli i odveli je u policijsku stanicu“, priča Živanović.

Trgovac kaže da je novi šok usledio posle pola sata, kada je zatvorio poljoprivrednu apoteku i  otišao da da izjavu u policiju. „ Kada sam dao izjavu pitao pitao sam policajca šta je sa novcem uzetim iz apoteke. Rekao mi je da su pare ostale kod S.Đ. i da je ona puštena kući, uz obrazloženje da nije njihov posao da utvrđuju krivicu ko je kome dužan, već da je to u nadležnosti suda. Sledeći šok je usledio kada mi je vlasnik poljoprivredne apoteke poručio da ću narednih meseci raditi bez plate, dok ne odradim 75.000 dinara, jer nisam sprečio bivšu radnicu da odnese novac. Ispada da sam sada ja kriv zbog manjka iako sam, praktično, sprečio pljačku“, kaže Živanović.

U valjevskoj policiji kažu da je o ovom slučaju obavešteno Osnovno tužilaštvo. „ Tužilaštvo se izjasnilo da je u pitanju krivično delo samovlašća, jer je  utvrđeno da je S.Đ. bila zaposlena u poljoprivrednoj apoteci „Ćira“ i da joj vlasnik na ime plata duguje 75.000 dinara. Samovlašće se ne goni po službenoj dužnosti i zbog toga  policija od S.Đ. nije uzela novac. Vlasnik apoteke ima mogućnost da protiv nje podnese privatnu krivičnu prijavu“,  navode naši izvori.

 

2 komentara na “Radnik sprečio pljačku, ali mora da plati ’ceh’

  1. Nek mu plati Dacic, a ovog coveka ostavite na miru. Nije on kriv za los rad nadleznih. Od svoje ce muke da vam placa vase greske? I dok nadlezni daju sud, ovaj covek ce da odvoji od svojih usta da pokrije manjak koji je na sve nacine hteo da zastiti?

    0

    0
  2. E moj druze, vidis da je gazda olos, i bivsu radnicu je zavrnuo, a ovo je jedva cekao… sad ili ti uradi ovo isto ili robuj za dzabe. kakav to covek ima dnevni pazar 700e, a navodno nema coveku za platu daj boze 200e mesecno?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *