utorak, 25. juna 2024.

Nema kupaca za Dom Vojske

Objavljeno: 20. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dom Vojske u Valjevu, za sada, ostaje u vlasništvu grada. Na dva oglasa nije se javio niko ko je zainteresovan za kupovinu ovog zdanja, koje je ponuđeno po ceni od 905.000 evra! Ova cena je formirana na osnovu procene Poreske uprave, a gradska vlast je tražila da novi vlasnik objekat od 1.900 kvadrata privede nameni u roku od dve godine. Precizirano je da novi vlasnik taj prostor može da koristi za obrazovne, kulturno-zabavne ili hotelsko-ugostiteljske sadržaje.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač za “Patak” kaže da, za sada, nema zainteresovanih kupaca za zdanje Doma Vojske. “Imali smo dva oglasa. Poslednji je završen polovinom oktobra i nije nam se javio niko ko je zainteresovan za kupovinu Doma Vojske”, kaže Kovač.

Kovač objašnjava da gradska vlast, posle dve neuspešne prodaje, ima pravo da traži da se smanji prodajna cena Doma vojske, ali navodi da još uvek nije doneta odluka o tome da li će Dom Vojske u doglednije vreme biti ponovo biti ponuđen na prodaju.

“Ako ne budemo prodali Dom Vojske, moramo taj objekat staviti u funkciju iduće godine. U tom slučaju budžetom za 2015. godinu bi trebalo da se obezbedi novac za to, a koja će biti namena Doma Vojske, još uvek nije odlučeno”, kaže Kovač.

Grad Valjevo je pre pet godina za 51 milion dinara kupio ruinirano i napušteno zdanje Doma Vojske. U taj objekat do sada je iz gradske kase uloženo dodatnih 32 miliona dinara.

Jedan komentar na “Nema kupaca za Dom Vojske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *