ponedeljak, 27. maja 2024.

Ništa od izgradnje novog mosta koji je obećala ministarka Mihajlović

Objavljeno: 24. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA-  Novi most na reci Toplici,  na regionalnom putu Mionica-Bogovađa, koji je oštećen u poplavama,  još uvek nije izgrađen, iako je ministarka Zorana Mihajlović obećala žiteljima mioničkog kraja da će most biti gotov do 1. marta prošle godine. To obećanje ministarka je meštanima dala u kampanji pred vanredne lokalne izbore u Mionici, koji su održani krajem decembra 2014. godine. Umesto preko mosta, vozači koji idu putem koji Mionicu spaja sa Ibarskom magistralom, moraju da voze preko privatne njive!

„ Ono što su obaveze države, kao što su regionalni i magistralni putevi, država će uraditi. Ovaj most je važan jer povezuje nekoliko sela. Dala sam obećanje da će novi most biti izgrađen do 1. marta 2015. godine i to obećanje ćemo ispuniti. Izgradnju mosta će finansirati JP „Putevi Srbije“, rekla je tada ministarka Mihajlović.

Žitelji nekoliko mioničkih sela, ali i oni koji idu ka Beogradu, već treću godinu za redom su prinuđeni da umesto preko mosta, kolima prelaze preko njive, koja je nasuta rizlom! Žitelji tog ali i okolnih sela su razočarani i ljuti, jer obećanje koje su dali predstavnici države nije ispunjeno.

„Svaki dan prolazim tim putem i to je strašno. Vozim kroz privatnu njivu. Na nas na selu niko ne misli. Dođu političari, obećaju svašta, slikaju se i odu. Tako je bilo i za most. Mi smo već nekako i navikli na to da mosta nema, ali je strašno što su ljudi koji prvi put prolaze ovim putem u problemu, jer nema nigde nekog znaka koji ukazuje na to da se dalje ne može. Tako je nedavno u reku Toplicu na tom mostu uleteo jedan skupoceni džip, a vozač je jedva izvukao bživu glavu“,  ispričao je Bojan Dimitrijević iz obližnjeg sela Donji Mušić.

Predsednik mioničke opštine Boban Janković kaže da je izgradnja mosta prioritet i napominje da su oni JP „Putevi Srbije“ još u januaru prošle godine dostavili svu neohodnu dokumentaciju za izgradnju mosta, čiji bi radovi trebalo da koštaju oko 18 miliona dinara.

U JP „Putevi Srbije“ Radio Patku je rečeno da most na reci Toplici ni tri godine posle poplava nije izgrađen, jer za taj projekat nije obezbeđen novac. „ Most u Donjoj Toplici je uvršćen u IPA fond. Sredstva još nisu odobrena“, navodi se u kratkom odgovoru koji je dostavljen iz „Puteva Srbije“.

4 komentara na “Ništa od izgradnje novog mosta koji je obećala ministarka Mihajlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *