ponedeljak, 24. juna 2024.

Radovi na rečnom koritu Kolubare počinju u maju ili junu

Objavljeno: 23. februara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na sanaciji rečnog korita Kolubare, koje će finansirati Evropska unija, počeće krajem maja ili početkom juna. To je za „Patak“ potvrdio zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač, nakon razgovora sa predstavnicima „Srbijavoda“ i austrijske državne agencije „Ada“  koja je zadužena za sprovođenje ovog projekta. Kovač kaže da je Grad ispunio sve svoje obaveze, a sada predstoji posao oko izbora izvođača radova.

„ Mi smo izvršili svoje obaveze u vezi rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, usklađivanja planske dokumentacije za projektom koji je uradilo preduzeće ‘Srbijavode’, obezbeđenje saobraćajnica kojima će se prolaziti tokom radova i druge stvari koje su tražili od nas. Državna austrijska agencija je sada zadužena za tendersku dokumentaciju i oni će izabrati izvođača radova, tako da je plan da realizacija projekta počne krajem maja ili početkom juna“, objasnio je Kovač.

Kovač kaže da je ovo veoma važan projekat za Valjevo, jer će, između ostalog,  biti sanirano rečno korito Kolubare koje je oštećeno u poplavama. Vrednost ovog projekta je 2,8 miliona evra, ali se procenjuje da će biti potrebno više novca za ovaj posao. Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović je ranije izjavio da će Valjevo posle ovih radova postati potpuno bezbedan grad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *