nedelja, 26. maja 2024.

Nova igrališta za najmlađe

Objavljeno: 7. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U četiri valjevska naselja izgrađena su nova dečja igrališta. Za izgradnju i opremanje mesta gde će se igrati najmlađi je izdvojeno 6,3 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i grada Valjeva, u četiri valjevska naselja, „Milorada Pavlovića“, „Sretena Dudića“, Novom naselju i Naselju oslobodioci Valjeva izgrađena su nova dečja igrališta.

„Reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih, sa podlogom od livenog tartana, na kojima su postavljene ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjena su mališanima starosti od godinu do sedam godina“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama, čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta. Igrališta su ograđena metalnom ogradom i postavljen je mobilijar.

„Deca Valjeva iz dana u dan dobijaju nova, uređena, savremena i pre svega bezbedna igrališta! Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pored borbe za dovođenje investitora, izgradnju ulica i puteva, rešavanje aerozagađenja i realizacije ostalih kapitalnih projekata, kao jedan od svojih najvažnijih zadataka naveo i uređenje dečjih igrališta, koja su godinama slabo održavana u gradu i postala su opasnost za bezbednost naše dece i ruglo grada“, navodi se u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *