sreda, 24. aprila 2024.

Nova sistematizacija radnih mesta

Objavljeno: 13. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće je usvojilo izmenjeni Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Zajedničkom pravobranilaštvu, Službi interne revizije grada i Službi budžetske inspekcije grada Valjeva. Kako se navodi u saopštenju za javnost dostavljenom nakon sednice Gradskog veća, izmene Pravilnika je obrazložila načelnica Gradske uprave Jelica Panjković-Tešić.

„Cilj ovih promena je normativno-tehničke prirode. Potreba je bila za drugačijim organizovanjem dela poslova u okviru postojećeg broja izvršilaca u Odeljenju za infrastrukturu i građevinsko zemljište, Odeljenju za inspekcijske poslove, Odeljenju za zajedničke poslove i u Kabinetu gradonačelnika. U Odeljenju za infrastrukturu i građevinsko zemljište sistematizovano je mesto inženjera elektro struke koji je nužan da obavlja ove poslove u okviru tog odeljenja. U Odeljenju za inspekcijske poslove promenili smo uslove prosvetnog inspektora, jer po republičkim propisima obaveza je da imamo dva sistematizovana radna mesta u zvanju samostalnog savetnika. Kod Komunalne inspekcije smo sistematizovali u okviru postojećeg broja jedno mesto sa zvanjem mlađeg savetnika kako bi mlađi ljudi mogli da obavljaju te poslove. U Odeljenju za zajedničke poslove zbog jednog izvršilačkog mesta, dodali smo poslove zaštite, koja je nova i velika obaveza zaštite zgrade sa više aspekata. I u Kabinetu gradonačelnika smo promenili u okviru postojećeg broja, jedno mesto kao referenta za administartivne poslove. To je suština ovih promena i nužne su bile radi organizacije i funkcionisanja“, pojasnila  je načelnica Gradske uprave.

Članovi Gradskog veća su još usvojili su Operativni plan odbrane od poplave za vode drugog reda Grada za 2018. godinu, koji je, očigledno prekopiran, jer na pojedinim mestima  postoje za sada nevažeći podaci, poput imena penzionisanih službenika, umrlih ili bivših direktora u popisu važnijih telefona.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *