ponedeljak, 24. juna 2024.

Big bend Karaganda večeras u Valjevu

Objavljeno: 13. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras od 20 časova na platou Centra za kulturu nastupa Big bend Karaganda. Filharmonija, Kulturna institucija Karagande, koja objedinjuje nekoliko raznih profesionalnih muzičkih kolektiva je osnovana 1945. godine i nosi ime Kali Bajžanova, legendarnog pevača kazahstanskih tradicionalnih pesama.

Džez orkestar je osnovan 1994. i danas ima 25 članova. Ovaj bend je jedan od najpopularnijih profesionalnih ansambala u državnoj koncertnoj asocijaciji grada Karagande. Za kratko vreme bend je postao laureat brojnih festivala u Kazahstanu i inostranstvu, uključujući festivale održane u Rusiji i bio je brzo prepoznat među ljubiteljima džez muzike. Koncerti orkestra sa zaslužnim izvođačima republike D. Khairollin i virtuoznim pijanistom A. Proninom publika je dugo pamtila.

Danas orkestar ima svoju vernu publiku. U svom repertoaru orkestar ima dela kompozitora Kazahstana, kao i najpoznatija dela stranih džez kompozitora, uključujući Geršvina, Bernštajna, i najpoznatije džez standarde. Koncerti uz učešće džez orkestra iz Karagande uvek se održavaju na visokom nivou, u prepunim salama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *