utorak, 23. jula 2024.

Nova Skupština u avgustu, a gradonačelnik u septembru

Objavljeno: 14. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Konstituisanje nove Skupštine grada očekuje nas u avgustu, dok će novi gradonačelnik Valjeva biti izabran početkom sepembra. Po najavljenom planu rada, naime, konstitutivna sednica kojom će predsedavati najstariji odbornik, biće održana sredinom sledećeg meseca.

Kako je najavljeno, na toj sednici biće potvrđeni mandati odbornika i izabrano novo rukovodstvo lokalnog parlamenta – predsednik, zamenik i sekretar gradske Skupštine.

Posle ove sednice, početkom meseca, biće održana nova na kojoj je skupštinska većina izabrati novog gradonačeknika, a onda na njegov predlog i njegovog zamenika, kao i članove Gradskog veća.

Sredinom septembra očekuje se i treće, redovno zasedawe gradske Skupštine, a na njenom dnevnom redu trebalo bi da se nađu pojedine teme koje je trebalo obraditi na 40. sednici gradske Skupštine, koja je bila zakazana za 17. mart i odložena zbog epidemije virusa korone.

Na poslednjim lokalnim izborima, 31 od ukupno 51 mandata osvojila je lista SNS. Na drugom mestu je lista SPS-JS sa 16 odbornika. Dva odbornička mesta imaće lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Valjevo”, a po jedan odbornik biće sa lista „Za Kraljevinu Srbiju” i „Lokalni front Va – Slobodni ljudi”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *