utorak, 21. maja 2024.

Nova trospratnica za izbegla i raseljena lica

Objavljeno: 28. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U blizini crkve u Novom naselju počela je izgradnja zgrade za izbegla i raseljena lica. To će biti četvrta zgrada u Valjevu, namenjena za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica. U novoj zgradi, koja će imati tri sprata, biće izgrađeno 20 stanova. Ovaj projekat sprovodi se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, na osnovu ugovora, koji 2015. godine potpisao tadašnji gradonačelnik Stanko Terzić. Rok za završetak zgrade je jul iduće godine, a ova investicija je vredna 996.400 evra bez PDV-a.

Prema ugovoru, lokalna samouprava je bila dužna da obezbedi parcelu i infrastrukturu, dok je izgradnja zgrade počela zahvaljujući donatorskim sredstvima Fonda regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Razvojna banka Saveta Evrope. Prednost za useljenje u novi dom imaće bolesna i starija lica.

„Izbor budućih korisnika novih stambenih jedinica je u finalnoj fazi. Reč je o socijalno veoma ugroženim licima, kojima se stanovi dodeljuju u okviru takozvanog ’socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima’. To znači, da stanovi nisu namenjeni za otkup. Zgrada ostaje u vlasništvu Grada Valjeva, a njome će upravljati Centar za socijalni rad“, kažu u Komesarijatu za izbeglice.

Na teritoriji Valjeva živi 585 interno raseljenih lica sa prostora Kosova i Metohije i 4.294 izbeglih i prognanih, sa potvrđenim izbegličkim statusom.Više od jedne trećine je nezaposleno i bez rešenog stambenog pitanja.

3 komentara na “Nova trospratnica za izbegla i raseljena lica

 1. Ja predlazem da se zbrine Jelena Kalat v.d direktorka JKP Vidrak malo je ono sto ima kao izbeglica sto posteno dobi!!

  13

  5
  1. Ajde malo da otvorimo pandorinu kutiju oko dodele stanova porodici Jelene Kalat !Moze da pricamo o tim dodelama stanova ili ? !Ja sam spasavo prave i postene izbeglice , a one koji su po mojim sumnjama dobili na ne posten nacin to nikada necu podrzati !! Mozda vam je krivo sto se puno zna i sto nema prolaza koliko izbeglica stanuje po nekim udzericama i to posteno placaju jel malo Jeleni Kalat to sto je dobila i kako je dobila ?

   11

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *