petak, 14. juna 2024.

Počinje „Abro-fest“

Objavljeno: 28. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu večeras počinje 13. „Abro-fest“, koji će trajati do 4. oktobra. Kako je najavljeno, pred publikom će biti izvedene četiri nove predstave. Gradsko pozorište „Abrašević“ nastupiće sa predstavama „Kokoška“ Nikolaja Koljade i „Bratsvo licemera“, nastale po motivima dramskih dela M. Bulgakova i Ž. B. Molijera.  Na ovogodišnjem repertoaru Abro festa naći će se dve gostujuće predstave „Parče noći na Ivanovoj gajbi“ Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i predstava „Terorizam“ studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada. Cena pojedinačne karte je 250 dinara, dok komplet za sve četiri predstave košta 700 dinara.

Ovogodišnji „Abro-fest“ biće otvoren premijerom komedije „Kokoška“, koja će biti izvedena večeras od 20 časova na velikoj sceni Centra za kulturu. Predstavu je režirao Miroslav Trifunović. Igraju: Katarina Vićentijević, Maja Lukić, Branko Antonić, Goranka Kalember Lučić, Miroslav Mandić i drugi. Scenografija i plakat potpisuje Dušan Arsenić,  a kostimografiju Branka Šišinački Obradović.

„Već 1985. godine smo započeli sa tom manifestacijom i verovali ili ne iz nje su izrasle Tešnjarske večeri. Trinaesti put se pojavljujemo pred valjevskom publikom, koja je prefinjena i veoma zahtevna i na neki način sa ljubavlju prati Abro fest. Grad Valjevo i Ministarstvo kulture su prepoznali autentičnost ovog projekta. Nije poenta u tome da se finansira projekat zato što je pozorišni festival, nego zbog toga što je proizvodni pozorišni festival i u tome je njegova autentičnost, i promovišu se novi ljudi i nove premijere“, rekao je reditelj Trifunović.

Na sceni Centra za kulturu 1. oktobra biće izvedena predstava „Parče noći na Ivanovoj gajbi“, 2. oktobra „Terorizam“, a za kraj, 4. oktobra „Bratsvo licemera“. Za ovogodišnji „Abro-fest“ iz gradske kase je izdvojeno 700.000 dinara, dok je Ministarstvo kulture opredelilo 300.000 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *