subota, 20. jula 2024.

Novac za lokalne samouprave

Objavljeno: 5. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević razgovarao je sa gradskim rukovodstvom i predstavnicima ovdašnje Poljoprivredne savetodavne i stručne službe o podsticajima koje država preko ovog ministarstva odvaja za lokalne samouprave.

Tokom sastanka posebna pažnja posvećena je izgradnji komunalne infrastrukture po selima, pre svega izgradnji atarskih puteva, kao i elektrifikaciji i izgradnji infrastrukture za navodnjavanje.

Resorno ministarstvo je u okviru Sektora za ruralni razvoj izradilo Pravilnik za komunalnu izgradnju, a u toku godine očekuje se raspisivanje javnih poziva za dodelu sredstava lokalnim samoupravama za izgradnju vodovoda i obnavljanje i izgradnju atarskih puteva po selima.

“Ovo je jedan probni pravilnik i nadam se da pošto su potrebe velike u celoj Srbiji, da će u narednim godinama biti izdvojeno više sredstava i da će se konačno nešto konkretno uraditi u selima. Maksimalan iznos podsticaja će biti do 20 miliona dinara, a na lokalnim samoupravama je da odluče šta su im prioriteti”, istakao je Bogićević.

Gradonačelnik Lazar Gojković je naglasio da Valjevo ima veliku podršku Ministarstva poljoprivrede i ministra Branislava Nedimovića, kao i da očekuje značajne podsticaje koji će unaprediti život ljudi na selu i poljoprivrednu proizvodnju.

Ukazao je da Valjevo pokriva teritoriju od preko 900 kvadratnih kilometara i istakao da je prioritet da bude urađena kvalitetna putna infrastruktura, posebno u selu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *